Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Cemile Nine, Güzel Günleri Bekliyor!.

Cemile Nine, Güzel Günleri Bekliyor!.

Zonguldak’ta oÄŸlu ve iki torunuyla mezbelelik bir evde yaÅŸayan 82 yaşındaki Cemile Durmaz, yıllardır yaÅŸadığı sıkıntıların sona erip, normal ÅŸartlar altında yaÅŸayacağı günlerin özlemini çekiyor. 

HimmetoÄŸlu köyünde 55 yaşındaki oÄŸlu Ahmet, 20 ve 24 yaÅŸlarındaki torunları Emrah ve ÅžendoÄŸan Durmaz’la imkansızlıklar içerisinde yaÅŸlılık günlerini geçiren Durmaz, atıl eÅŸyalarla dolu harabe haldeki evde, aldığı 600 lira yaÅŸlılık maaşı ile geçimini sürdürmeye çalışıyor. 

Salonu odunluÄŸu andıran evin 5 metrekarelik bir odasında oÄŸlu ve torunlarıyla derme çatma eÅŸyaların arasında yaÅŸayan, bakamadığı için de 15 yaşındaki torunundan da ayrılmak zorunda kalan yaÅŸlı kadın, kendi saÄŸlık sorunlarının yanı sıra hastalığı nedeniyle çalışamayan oÄŸlu ve torunlarıyla da ilgilenmeye çalışıyor. 

- "15 yaşındaki torunumu bakımevine verdik"

Yaklaşık 20 yıl önce eÅŸini kaybeden Cemile Durmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Ã§eÅŸitli kurumlarda mevsimlik işçi olarak çalışan oÄŸlunun geliriyle geçimlerini saÄŸlamaya çalıştıklarını söyledi. 

OÄŸlunun, saÄŸlık sorunları nedeniyle yaklaşık 20 yıldır çalışamadığını ve gelininin de 5 yıl önce vefat etmesinin ardından evin metruk bir hal aldığını anlatan Durmaz, mutfak olarak kullandıkları salonun tabanının beton olmaması nedeniyle çamur içinde kaldıklarını aktardı. 

"Burada çok zor yaşıyoruz. Yarı aç, yarı susuz. Yakacak odun, kömür bulamıyoruz. Evimizin camları, kapıları kırık dökük." diyen Cemile nine, şunları kaydetti:

"Eşim hayattayken rahatımız iyiydi. O vefat ettikten sonra evimiz de, biz de darmadağın olduk. Hayvanların bile yaşayamayacağı bir yerde yaşamaya, günümüzü geçirmeye çalışıyoruz. Oğlum ve 2 torunumla yaşıyoruz, 15 yaşında bir torunumu da bakamadığımız içim bakımevine verdik. Ben de bir taraftan hastalıkla uğraşıyorum, şeker ve nefes darlığı rahatsızlığım var, oğlum da aynı şekilde."

- "Gelinim vefat etti, kurtuldu buradan"

Cemile Durmaz, yetkili ve yardımseverlerden yardımcı olmalarını beklediklerini dile getirerek, konuÅŸmasını şöyle sürdürdü: 

"Gelinim vefat etti, kurtuldu buradan. Çok zordayız, bir ÅŸey alıp yiyemiyoruz. Mezbele haldeki evimizin bir odasında akÅŸam ediyoruz. SoÄŸukta yatak, yorganın içinden çıkamıyoruz. Köyümüzde evimizin kapısına bakan yok. Kalkıp hiçbir ÅŸey yapamıyorum, evi temizleyemiyorum. Hayatım bitti. Yetkililerden durumumuzu görmelerini ve biraz olsun yardımcı olmalarını bekliyoruz."

Hasan Durmaz da sağlık sorunları nedeniyle çalışamadığını ve evin durumunu anlatmaya görüntülerin yettiğini ifade etti.

Maddi durumları iyi olmadığı için burada yaşamak zorunda kaldıklarını dile getiren Durmaz, "Burada yaşamak zor ama gidecek yerimiz de yok, ne yapalım. Soğukta virane halde yaşıyoruz. Çocuklarımı da okutamadım. İkisinin de okuryazarlığı yok, onun için iş bulmaları da zor oluyor. En azından yapabilecekleri bir iş imkanı olsa belki biraz rahat ederiz." diye konuştu.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo