Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇAYCUMA’DA KÖPRÜ FACİASI

ÇAYCUMA’DA KÖPRÜ FACİASI

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde 6 yıl önce çöken köprü faciasında ölen 15 kişi dualarla anıldı.


Olay 6 Nisan 2012 günü Çaycuma ilçesinde meydana geldi. Ä°lçe giriÅŸinde bulunan 252 metrelik köprünün 48 metrelik bölümü bir anda çöktü. Bu sırada köprüde yürüyen 4 kiÅŸi ve bir minibüs köprüyle birlikte Filyos Irmağı’na düştü. Dönemin Belediye BaÅŸkanı GülÅŸen'in babası Kemal GülÅŸen'in yanı sıra ulaşılan 11 kiÅŸinin cenazesi ise defnedilirken aradan geçen 6 yıla raÄŸmen kayıp 4 kiÅŸiye halen ulaşılamadı. 
Facianın yıl dönümünde, belediye tarafından yaptırılan 6 Nisan Anıtı önünde anma töreni gerçekleÅŸtirildi. Kur-an’ı Kerim ve duaların okunduÄŸu törene Çaycuma Ä°lçe Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye BaÅŸkanı Bülent Kantarcı, Ä°lçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen, Ä°lçe Müftüsü Mahut Rauf ArcaklıoÄŸlu, hayatını kaybedenlerin aileleri ve vatandaÅŸlar katıldı. 
Yapılan duaların ardından Filyos Irmağı’na karanfil bırakıldı. 
Yakınlarını kaybedenler de anma törenine katıldı 
Faciada kardeÅŸi ve eÅŸi Necati AzaklıoÄŸlu’nu da kaybeden Azime AzaklıoÄŸlu tören boyunca gözyaşı döktü. AzaklıoÄŸlu, “Bugün 6 yıl oldu ama 6 gün gibi aynı. EÅŸim, kardeÅŸim ve yeÄŸenimi kaybettim” diye konuÅŸtu. 
Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, “Faciada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine de sabırlar diliyorum. Biz vefa duygumuzu göstermeye devam edeceÄŸiz. Allah facialardan kazalardan milletimizi, ülkemizi korusun” diye konuÅŸtu. 
Çaycuma Belediye BaÅŸkanı Bülent Kantarcı ise “6 yıl önce yaÅŸadığımız bu üzücü, bütün Türkiye’yi yaralayan bu kazanın 6. yıldönümündeyiz. Ä°lginç bir tesadüf Cuma günü olmuÅŸtu, bugün de Cuma gününe denk geldi. Amacımız hem ölenlere dua göndermek diÄŸer taraftan da bir farkındalık oluÅŸturmak ve dikkat çekmek. Bu tür kazaların olmaması için hem temennilerde bulunmak hem de gerekli tedbirlerin alınmasını saÄŸlamak. Bizler bu acılarımızı unutmadıkça yeni kazaların olmasını önleyeceÄŸiz diye düşünüyorum. Ä°yi günlerde güzel günlerde bir arada olduÄŸumuz gibi böyle günlerde de Çaycuma halkıyla bir arada olduk. Kazalar konusunda herkese daha dikkatli olmalarını, gerekli emniyet tedbirlerini alması gerektiÄŸini düşünüyorum” diye ifade etti. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün2
şaşkın1
gülücük0
hayran0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo