Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇATUROĞLU, KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN DESTEK İSTEDİ

ÇATUROĞLU, KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN DESTEK İSTEDİ

TBMM’de Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz alan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu Ereğli’de yapılması planlanan kültür merkezi için destek istedi.

Açıklama Şöyle;

KARADENİZ EREĞLİ KÜLTÜR MERKEZİ

Ayrıca, Zonguldak Kdz.Ereğli Belediyemiz tarafından yapılması planlanan yeni bir “Kültür Merkezi”nin ilçemize kazandırılması hususunda da desteğinizi bekliyor, saygılar sunuyorum.

SİNEMA ESERLERİNE DESTEK

Bizler, bir medeniyetin izlerini takip eden damardan geliyoruz ve bunu da tabii ki hem ülkemize hem de dünyaya yansıtmamız gerekiyor.  1890 Ertuğrul filmi hakikaten çok güzel bir çalışma olmuş, biz seyrettik ama bunun daha büyük boyutlarda olmasını arzu ediyoruz. Mesela, Libya destekli Mustafa Akkad tarafından yapılan 2 tane film var, hiç aklımdan çıkmıyor; “Ömer Muhtar” ve “Çağrı.” Bizim de o çapta büyük sinema filmleri yapmamız lazım bütün dünyanın seyredebileceği. Bizim ona benzer çok büyük kahramanlarımız ve çok büyük olaylarımız var. Mesela, en basiti -tarih kitaplarında yazmıyor- İngilizleri en son yenen Türk Komutanı Halil Paşa, Kut’ül Ammare Destanı. Bunlar filmleştirilebilir, böyle şeylere ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

SAĞLIK TURİZMİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının sağlık turizmi anlayışında fark var. Kültür ve Turizm Bakanlığının ki daha çok bu termale dayalı, Sağlık Bakanlığı da tedavi amaçlı. Bunların bir paket olarak birleştirilmesi, arkadaşımızın dediği gibi, eğitim boyutlu olursa çok da güzel olur ve cari açığın kapatılmasında da çok önemli rol oynar.

FİLYOS ANTİK KENTİ (TIOS)

Kültür ve turizm açısından İlimiz, ilçeleriyle birlikte yaylaları, dağları, denizleri, şelaleleri, mağaraları, inanç turizmi ve tarihî kalıntılarıyla birlikte çok önemli yer tutmaktadır.

Zonguldak Çaycuma Filyos’ta TIOS Antik Kenti var. Senelerden beri kazısı devam ediyor ve bitmiyor. Sayın Bakanımdan burada yapılan kazıların hızlandırılmasını ve desteğini talep ediyorum.

 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo