Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Çanakkale Şehitleri için sabah namazında buluştular

Çanakkale Şehitleri için sabah namazında buluştular

Zonguldak’ın Alaplı alçesi Müftülüğü tarafından 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla sabah namazı sonrası Kur’an-ı Kerim okundu.


Alaplı Müftülüğü her hafta değişik Camilerde düzenli olarak pazar günleri gerçekleştirdiği sabah namazı buluşmalarını bu hafta 18 Mart Çanakkale Şehitleri gününe rastlaması nedeniyle bu güne özel 18 Mart Şehitler Günü temasıyla gerçekleştirildi. Alaplı Müftülüğünce düzenlenen ve her hafta farklı camide yapılan sabah namazı buluşmaları programı bu hafta 18 Mart Çanakkale Zaferi programı Alaplı Merkez Camii’nde gerçekleştirildi. 
Program’a Ankara Beştepe Millet Camisi imam Hatibi Hafız Ahmet Aybar ve Büyükşehir Camisi İmam Hatibi Mustafa Özkaya katılarak sala okudular. Ardından okunan Fetih Süresi, ilahiler, tesbihatlar ile program icra edildi. 
İlçe Müftüsü Aydın Bostancı camide yaptığı sohbette Çanakkale Savaşındaki fedakarlıkları anlattı. Müftü Bostancı sohbetinde, bir köyde 100 erkek Çanakkale Savaşına katıldığını ve 100 kişiden sadece 2 kişi geri döndüğü ve diğerleri şehit olduğunu söyledi. Müftü Bostancı, Çanakkale ruhunun, imanın doruk noktası olduğunu belirterek, “Unutmayalım ki, millet olarak tarihten ibret alıp Çanakkale ruhunu, birlik, beraberlik ve kardeşlik şuurunu diri tuttuğumuz müddetçe ulaşamayacağımız hiçbir hedef, başaramayacağımız hiçbir iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun olmayacaktır" dedi. 
Program sonrası cemaate buğday çorbası ile ekmek ikram edildi. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo