Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Çalıştay Düzenlendi!..

Çalıştay Düzenlendi!..

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından yürütülen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen ’Ana Metal Sanayinde Yığılma Ekonomileri ve Verimlilik İlişkileri’ adlı proje kapsamında Kdz.Ereğli’de çalıştay düzenlendi.

BEÜ tarafından yürütülen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen ’Ana Metal Sanayinde Yığılma Ekonomileri ve Verimlilik İlişkileri’nin Girdi-Çıktı Modeli ile Analizi’ adlı proje kapsamında Kdz.Ereğli’de çalıştay düzenlendi.

Gülüç’te bulunan Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirilen çalıştaya; TÜİK Zonguldak Bölge Müdür Vekili Ali Günaydın, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Gündüz Acar, Özdemir Boru Profil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Özdemir, akademisyenler ve üniversite öğrencileri katıldı. Öte yandan çalıştaya metal sektöründen katılımın düşük olduğu gözlendi.

Çalıştaya konu olan projenin sorumlusu BEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Necla Ayaş, gazetecilere yaptığı açıklamada; TÜBİTAK destekli projelerinin bir buçuk yıldır devam ettiğini hatırlatarak, “Projenin temel amacı, özelikle ana metal sanayinde faaliyet gösteren firmaların ekonomik toplanma ile birlikte verimlilik etkisi kazanıp kazanmadıkları. Bunun için de 3 bölgeyi pilot bölge olarak seçtik. Bunlardan bir tanesi TR 81 bölgesi olarak ifade ettiğimiz Zonguldak, Karabük ve Bartın illeri. Bir diğeri de TR 63 bölgesi olan Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illeri. Yine TR 42 bölgesi olan Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce ve Bolu illeri. Bu bölgeleri seçmemizin nedeni de TÜİK’in resmi web sayfasından yaptığımız hesaplamalar sonucunda çeşitli kriterlere göre ana metal sanayinin en fazla bu bölgelerde toplandığını tespit ettik. Artı bu konuda yapılmış diğer çalışmalar da bize bu sektörde toplanmanın en fazla bu bölgelerde olduğu yönünde işaretler veriyordu. Bunun üzerine bir anket çalışması gerçekleştirdik ve anket uygulaması sonucunda elde ettiğimiz ampirik bulguları bugünkü çalıştay kapsamında paylaşacağız. Çalıştaya katılan sektör öncüleri ve akademik anlamda katılan arkadaşlarımızla sonuçları tartışacağız.”dedi.

117 FİRMA DAVET EDİLDİ

Doç. Dr. Ayaş, çalıştayı Ereğli’de gerçekleştirmelerinin nedenini de ana metal sanayi işletmelerinin en fazla bu bölgede bulunması olarak açıkladı ve çalıştaya katılmaları için bölgedeki 117 firmaya posta ve telefon yoluyla davet yolladıklarını belirtti.

Ayaş; kendisinin sorumlu olduğu proje ekibinin ise Doç. Dr. Ramazan Aksoy, Yrd. Doç. Dr. Aykut Şarkgüneşi, Arş. Gör. Seda Yılmaz, Yüksek Lisans öğrencileri Canan Akyürek ile Mert Alınbay isimlerinden oluştuğunu sözlerine ekledi.

Ardından; Doç. Dr. Necla Ayaş ve Yrd. Doç. Dr. Aykut Şarkgüneşi proje kapsamında elde ettikleri ara sonuçlara ilişkin sinevizyon gösterisi eşliğinde sunum gerçekleştirdiler. Çalıştay, soru-cevap kısmının ardından son buldu.

 

 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo