Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Çakır’a göre 2017…

Çakır’a göre 2017…

AK Parti Karadeniz EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, hem ilçenin 2017 yılını, hem de kendisinin görevde olduÄŸu 5’inci yılını deÄŸerlendirdiÄŸi basın toplantısı gerçekleÅŸtirdi.


Çakır, Atatürk Bulvarı’ndaki bir kafede yaptığı toplantıda yaptığı konuÅŸmada, aldığı notları aktardı, gelen soruları yanıtladı. Çakır’ın ’taÅŸeron’ talebi ve EreÄŸli’nin il olmasına dönüm öngörüsü en dikkat çeken ayrıntılar oldu.
Çakır’ın konuÅŸmasından “satırbaÅŸları” ile şöyle:
Hastane
“Hastanemizin saÄŸlık çalışmalarını tamamlamıştık ÅŸimdi ise saÄŸlıkta özel sektörün yaptığı yatırımları memnuniyetle takip ediyoruz. Bir özel hastanemizin yoÄŸun bakım ve anjiyo servisinin hizmete girecek olması EreÄŸlimiz adına büyük bir kazançtır.
Bitmeyen AÅŸk!..
Ä°halesini tamamladık, çalışmalar yoÄŸun bir ÅŸekilde devam ediyor. 2018 yılı sonu itibariyle artık EreÄŸli-Devrek karayolu, olaÄŸanüstü bir durum olmadığı sürece Allah’ın izni ile hizmete sunmuÅŸ olacağız. ’Bitirilemez’, ’bitmiyor’, ’her yol bitti, bizimkisi tamamlanamadı’ gibi bazı eleÅŸtiriler vardı. Haklı eleÅŸtirilerdi. Türkiye’nin çoÄŸu yerinde yapabildiklerimizi, EreÄŸli’de bazen müteahhitler bazen de çeÅŸitli nedenlerden dolayı gecikmesine vesile olmuÅŸtu ama tamamladık.
Hastanenin Köprülü Kavşağa bağlanan yol
Åžuan bu yolla ilgili yaklaşık 18 kilometre planlanmıştır. 9 ya da 10 kilometresinin etüt çalışması tamamlandı, diÄŸerleri devam ediyor. Önümüzdeki yıl ihaleye çıkmayı planlıyoruz.  
’Erdemir ve TTK bize yeter’
EreÄŸli’mizin ÅŸartları iyi olduÄŸu zamanlarda alternatif sektörlere hiç bakılmamış. Ãœniversite, turizm ne de farklı bir sektör düşünülmediÄŸi için ’Erdemir ve TTK bize yeter’ anlayışı olduÄŸu için üniversiteye gereken önem gösterilmemiÅŸti.  
Ãœniversite
Ödenek olarak en az 2018 ve 2019’u görecek 30 ya da 40 milyon liranın üzerinde bir ödenek çıkartmamız lazım. Bununla ilgili, önümüzdeki günlerde Kalkınma Bakanlığı’na ziyaretimiz olacak. EreÄŸli’deki STK’lar ve milletvekillerimiz ile birlikte bu konun takipçisi olacağız.
Okullar yaptırdık
GeldiÄŸimiz 5 yıldır 30’a yakın okul yapmamıza raÄŸmen tekli öğretime geçemeyen okullarımız hala var. Köylerimizde prefabrik okullar yapmaya baÅŸladık. Merkezimizde ne varsa kırsaldaki çocuklarımızın da aynı eÄŸitimi almasını istiyoruz.
Erdemir’e ’kadroya geçir’ talebi!
13 yıldır mülakata girmiÅŸ ve kadroya girmeyi bekleyen tüm işçi kardeÅŸlerimizin Erdemir tarafından bir an önce kadroya geçirilmelerini talep ediyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız. Zonguldak’ın 5 milletvekilini bu konuya destek vermeye davet ediyorum.  
TTK’de ne oluyor!
Zonguldak çözüm üreten bir anlayışa gelmek zorundadır. TTK’ya en son 2009’da işçi aldık. 8 yıl geçmesine raÄŸmen sürdürülen politika sonuç vermiyorsa, insanlar politikasını gözden geçirmek zorundadır. EÄŸer TTK’nın zararı ve yapılan sübvanse sürekli önümüze gelip TTK’ya işçi aldıramıyorsak, çalışan TTK işçilerimizin emekli oluncaya kadar her türlü hakları korunmak suretiyle özel sektör anlamında yatırım yapılmasına da Zonguldak adına olanak saÄŸlanması kanaatindeyim.
Zonguldak’ta 600 bin insan yaşıyor. 1 milyar liraya yakın TTK’ya olan sübvanse sürekli yatırımda önümüze çıkıyor. Bundan dolayı ilave yatırımları yapamıyoruz.
Türkiye ekonomisi
Türkiye ekonomisi büyüyor. Büyüyen ekonomiden en düşük gelir gurubunda olan asgari ücretlilerinde hak ettiği payı almasını istiyoruz. Taşeronluğun kadroya geçiş süresinde devam etmesini, herkesin ekonomik kazancını daha yükseğe çekilmesinden yanayım.
Zonguldak’a teÅŸvik!!!
Zonguldak olarak teÅŸvik konusunu gündemden düşürmeyerek takip etmemiz gerekiyor. Erdemir’in EreÄŸli’de olduÄŸu bir yerde biz bundan istifade edemedik. Organize Sanayi Bölgemizin geldiÄŸi nokta bellidir. Yeniden 2017 yılı teÅŸvik deÄŸerlendirmeleri bakanlık tarafından yapılıyor. 2018 yılında açıklanacak yeni teÅŸvik deÄŸerlendirmesinde, bu dezavantajlı durumumuzu inÅŸallah avantaja çeviririz.
“EreÄŸli’nin” Ankara ziyareti!
Yıllardır yapamadığımız tüm siyasi partiler, STK’lar ve oda baÅŸkanlarımız ile birlikte Ankara’ya ziyaret gerçekleÅŸtirdi. Bundan sonra belki bir belki iki ayda bir mutlaka bir araya geleceÄŸiz.
İlçe merkezine yapılan PTT
Ereğli merkezinde PTT binası yapıyoruz. Hem kırsaldan gelen vatandaşlarımızın hem de merkezdeki insanlarımızın daha iyi hizmet almasını, çarşıdaki yoğunluğu arttırıp buradaki esnafa katkı sunma adına eski binanın olduğu yerde, en geç Ağustos ayı gibi yeni binayı hizmete açacağız.
BüyükÅŸehir… BütünÅŸehir… Öngörüsünü açıkladı!!!
BüyükÅŸehir, bütünÅŸehir ya da beldelerin ilçe olması, ilçelerin il olması durumu ile ilgili kamuoyu deÄŸerlendirmeleri oldu. Ankara’da çalışmalarda hiçbir ilçenin il olması ile ilgili bir çalışma olmadığı, büyükÅŸehir-bütünÅŸehir  Ã§alışmalarının da Mart’a kadar Meclis gündemine gelerek yasalaÅŸması öngörülüyor. Benim öngörümü soracak olursanız, Zonguldak’ımızın büyükÅŸehir olacağını görüyorum. Yalnız bu büyük ÅŸehirde, köy statülerinin korunması ve ilçe belediyelerinin aldığı ekonomiklerin daha yükseÄŸe taşınması var. Yani bundan öncekiler gibi ilçe belediyelerinin daha maÄŸdur edildiÄŸi bir dönemden, belediyelerin ekonomik olarak daha güçlendiÄŸi, seçmen olarak belediyelerimize ve büyükÅŸehre oy kullanabileceÄŸi ama köy olarak statülerin korunacağı bir çalışma yapılıyor.”

                  -HABERÄ°N İÇİNDEN-     
Toplantı sırasında, yönetim kurulu üyeleri ile bir gazetecinin aldıkları pastalar getirildi, doÄŸum günü olan ve 40 yaşına giren Çakır’a sürpriz yapıldı. Mumları kurmayları ile birlikte üfleyen Çakır, teÅŸekkür etti. (Toplantıya devam edildi)         

Çakır’a göre 2017…

AK Parti Karadeniz EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, hem ilçenin 2017 yılını, hem de kendisinin görevde olduÄŸu 5’inci yılını deÄŸerlendirdiÄŸi basın toplantısı gerçekleÅŸtirdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Siyami Aydin

22 Aralık 2017 - 11:41

BoÅŸiÅŸler.

Yorum Yazın

Canlı Radyo