Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

BÜTÜN BİRİKİMİ GİTTİ!!!

BÜTÜN BİRİKİMİ GİTTİ!!!

Zonguldak’ta yaşayan bir çift, ‘eve hırsız girer’ düşüncesiyle bankaya yatırdıkları yastık altı birikimlerini dolandırıcılara kaptırdı. Ailenin banka hesabına girmeyi başaran hırsızlar, talihsiz ailenin 23 bin lirasını çaldılar.


Edinilen bilgiye göre, bir eczanede asgari ücretle çalışan Ediz Dağlı (32) ile evli 35 yaşındaki Erdeniz Dağlı, yastık altında sakladıkları düğündeki takıları ve birikimlerini ‘eve hırsız girer’ düşüncesiyle bankaya yatırmaya karar verdi. Çocuklarının eğitim masraflarını karşılamak için bankaya yatırdıkları 23 bin liranın dolandırıcılar tarafından çalındığını öğrenen çiftin dünyası karardı. 
Erdeniz Dağlı, gazetecilere açıklamasında, kredi kartı borcunu ödemek isterken hayatlarının şokunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:
“30 Temmuz 2017 günü oldu bu olay. Bir kredi kartı borcumuz vardı onu ödeyecektik. Arkasından normal günümüze devam edecektik. Kredi kartı borcunu ödemek için bankanın mobil bankacılık uygulamasına girmeye çalıştık. Bizi sistem ‘mobil bankacılık uygulaması denetleme ve bakımda olduğundan dolayı erişilememektedir’ diye bir yazı geldi.
Bu uygulama zaten bizim telefonumuza yüklü bir uygulamaydı. Herhangi bir sayfalardan falan yüklemedik. Biz herhalde bakım var diye işlemleri sonra yaparız düşüncesiyle odaya çocuklarla oynamaya gittik. Bir süre sonra geldik baktık ki hesaptaki paraların hepsi çekilmiş. Hemen bankaya ulaştık. Ardarda mesajlar gelmiş biz bu mesajların sesini hiç duymadık. Aramızda 1 metre vardı telefonla. Büyük ihtimal bu mesajlar bize sonradan geldi. Banka hemen bizim hesabımızı bloke etti. Ama karşı tarafın hesaplarına hiçbir şey yapmamış.
Ben yalvardım karşı tarafa da bloke koymalarını ancak bir işlem yapmamışlar. Suç duyurusunda bulunmamızı söyledi. Bize gereğini yapacaklarını söylediler. Arkasından 6 saat gibi bir zaman geçti. Gece saatlerinde bankanın merkez şubesinden bizi telefonla aradılar. Bir hesaba para transferi yaptığımızı ve onayımızı sordu. Ben kayıp çalıntı bildirimi yaptığımı söyleyip kesinlikle onayım olmadığını söyledim. Paranın iade olacağını söyledim. Banka ise karşı hesaba bloke koymadıklarını söyledi. Yalvardım."
YEMEK BİLE YEMİŞLER!
Çalınan parasıyla İstanbul, Konya ve Antalya arasında işlemler yapıldığını anlatan Erdeniz Dağlı, “para İstanbul Fatih ve Eminönü’nden, Konya nüfusuna kayıtlı bir şahsın kredi kartına aktarılıyor. Antalya’nın Alanya şehrinde işlemler yapılıyor. Kredi kartı ödemesi yapıyor. Telefon hattı borcunu ödüyor. Kuyumcudan işlemler yapılıyor. Üstüne bir de yemek yiyor. Para çekiyor. Toplamda 23 bin lirayı yok ediyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. İki mahkeme geçti, ne banka evrakları gönderiyor. Bütün biriktirdiğimiz çocuğumuzun okul masrafları için biriktirdiğimiz altınlarımız gitti. Evlendiğimiz zamandan aldığımız altınlarımız vardı" diye konuştu. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

kızgın2
hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo