Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

BUGÜNDEN İTİBAREN BAŞLIYOR!.

BUGÜNDEN İTİBAREN BAŞLIYOR!.

Ödeme kaydedici cihaz kullanma zorunluluğu, satışları veya gayrisafi iş hasılatı 500 bin lira ile 1 milyon lira arasında olan mükellefler için bugünden itibaren başlıyor.

Yeni nesil yazar kasa kullanma zorunluluğu, satışları veya gayrisafi iş hasılatı 500 bin lira ile 1 milyon lira arasında olan mükellefler için bugünden itibaren başlıyor. 

AA muhabirinin, Gelir İdaresi Başkanlığından edindiği bilgiye göre, yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara geçiş döneminin başlamasından bugüne kadar yaklaşık 650 bin yeni nesil yazar kasa mükellefler tarafından kullanılmaya başlandı.

Maliye Bakanlığının 25 Aralık 2015 tarihli Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile yeni nesil yazar kasa kullanma mecburiyeti ciro/iş hasılatı ve kullanılan yazar kasaların özelliği dikkate alınarak yeniden belirlenmiş ve 2014 yılı satışları veya iş hasılatı 1 milyon lirayı aşan mükellefler için bu süre 1 Nisan olarak öngörülmüştü.

Son grup için geçiş 1 Ocak 2017’de

Tebliğ hükümlerine göre yeni nesil yazar kasa kullanma mecburiyeti, satışları veya gayrisafi iş hasılatı 1 milyon lira ile 500 bin lira arasında olan mükellefler için bugün başlayacak. Hasılatları 150 bin lira ile 500 bin lira arasında olanlar 1 Ekim 2016, 150 bin liradan az olan mükellefler ise 1 Ocak 2017’ye kadar yeni nesil yaza kasaya geçiş yapacak.

Öte yandan, “Bilgisayar Bağlantılı Ödeme Kaydedici Cihazları" kullanan mükellefler için yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanma mecburiyetinin başlama tarihi yıllık satış ve gayri safi iş hasılatı tutarlarına bağlı olmaksızın 1 Ocak 2017 olarak belirlenmişti.

Dileyen mükellefler, söz konusu tarihlerden önce de Maliye Bakanlığınca onaylanmış cihazları kullanabiliyor.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo