Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BU KERMES BAŞKA KERMES!

BU KERMES BAÅžKA KERMES!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz EreÄŸli’de Gönülden Hayvan Sevenler DerneÄŸi BaÅŸkanı Belgin Alcan, “lütfen önümüz kış, kar, yaÄŸmur. Siz sokakta yaÅŸamazsanız onlarda yaÅŸayamazlar. Biraz merhamet edelim” dedi.
Alcan, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla Çilek Kafe’de (sahil mevkisi) EreÄŸli FM’e yaptığı açıklamada, sokak hayvanları yararına kermes düzenlediklerini söyledi. Sokaklarda bakıma muhtaç hayvanların yiyecek ve veteriner ihtiyaçlarını karşılayabilmek için zaman zaman etkinlikler düzenlediklerini belirten Alcan, “önümüz kış. Sokak hayvanları için mama, ilaç, tedaviye ve veteriner hizmetlerine ihtiyaç duyuyorlar. Bunları karşılayabilmek adına bugün satışa sunduÄŸumuz, üyeler ve hayvan dostlarının hazırladıkları pasta, börekleri satarak gelir elde edeceÄŸiz. Duyurumuzu yapmıştık, okullardan öğrenci ve öğretmenler katkıda bulunuyorlar. Kepez Ä°lkokulu öğretmenleri öğrencileri ile birlikte geldiler. Onlara çok teÅŸekkür ediyoruz” diye konuÅŸtu.
MESAJ VERDÄ°: MERHAMETLÄ° OLUN
Başkan Alcan, sokak hayvanlarının maruz kaldığı kötü muamelenin arttığını, dünyada insanlar kadar hayvanlarında yaşama hakkı olduğunu anlatarak şu sözlerle konuştu:
“Çok hayvan sevenimiz var. EreÄŸli halkı, hayvanlara karşı duyarlı. Fakat aÅŸamadığımız bir sıkıntı da var. Apartmanlarda, kapı önlerinde istemeyip, onlara yuvalarını açmayan insanlarımız var. Kış geliyor, apartman giriÅŸlerini açık bıraksalar, onlar oraya sığınsalar aslında ne kadar güzel olacaktır. Apartmanda bir kiÅŸi istiyorsa 3 kiÅŸi karşı çıkıyor. Bunun sıkıntısını çok yaşıyoruz. Buradan rica ediyorum lütfen; önümüz kış, kar, yaÄŸmur. Siz sokakta yaÅŸamazsanız onlarda yaÅŸayamazlar. Biraz merhamet edelim, onlara evimizi açamıyorsak bile sığınaklı yerleri açalım. Bu konuda duyarlı olalım.
Çok bilinçsiz, cahil, vicdansız insanlarda çok fazla var. Hayvanlara zarar veriyorlar. Kötü davranıyorlar. Günümüzde hayvanlara iÅŸkence çok arttı. Lütfen, onların bir can taşıdığını unutmayalım. Onlara merhamet edelim. Onlarında, en az bizim kadar bu dünyada yaÅŸama hakkı var.”
AKŞAMA KADAR AÇIK
Öte yandan Alcan, kermeste satışa sunulan yiyecek ve bazı eliÅŸi hediyelik eÅŸyalardan satın almak isteyenler için kermesin akÅŸam saatlerine kadar açık olacağını sözlerine ekledi.   

 

BU KERMES BAÅžKA KERMES!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran4
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
RECEP ÃœSTÃœN

05 Ekim 2018 - 16:08

SAHİL ÜSTÜNDE ÇİMEN OLAN YERLERE KIŞIN KULUBE VE DEVAMLI OLARAK ORALARA BESLENME NOKTALARI KONMASI LAZIM

Yorum Yazın

Canlı Radyo