Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

BOŞANAN ÇİFTLER YENİDEN EVLENİYOR

BOŞANAN ÇİFTLER YENİDEN EVLENİYOR

TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı Keşir, "2015’te boşananların yüzde 73’ü tekrar evleniyor." dedi.

TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı Ayşe Keşir, geçen yıl Türkiye’de 600 bin çiftin evlendiğini ve 130 bin çiftin boşandığını belirterek, "2015’te boşananların yüzde 73’ü tekrar evleniyor. Türk toplumu olarak evliliğe meyilli bir toplumuz, seviyoruz evliliği. Bu yüzde 73’ün yüzde 12’si boşandığı eşiyle evleniyor" dedi.

Keşir ve beraberindeki çeşitli siyasi partilerin milletvekillerinden oluşan 8 komisyon üyesi, Ordu ve Giresun’da çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunduktan sonra Trabzon’a gelerek kent merkezindeki bir otelde, ailenin korunması, boşanma olayları ve ailenin güçlendirilmesi konularındaki sorunları tespit etmek, çözüm önerilerini belirlemek amacıyla düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantıya, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan, aile hakimleri, avukatlar, sosyal çalışmacılar, psikologlar, kolluk kuvvetleri ve aile hekimleri de katıldı.

Keşir, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’deki boşanma olaylarına değinerek, "Türkiye genelinde 2015’de 600 bin çift, 2014’de 590 bin çift evlendi. 2015’te yaklaşık 130 bin kişi boşandı. Türkiye’de evliliklerin artma hızı oranından daha yüksek bir boşanma artma hızımız var ama bu öyle yüzde 20’ler gibi bir rakam değil. Türkiye’nin boşanma ortalaması binde 1,7’dir. Trabzon iyi bir sıralamada, 63’ü sırada. O açıdan boşanma açısından Türkiye’de çok karamsar bir tablo çizmemek lazım" dedi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo