Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

BÖBREĞİNİ VERDİĞİ 71 YAŞINDAKİ EŞİNE YENİDEN CAN OLDU

BÖBREĞİNİ VERDİĞİ 71 YAŞINDAKİ EŞİNE YENİDEN CAN OLDU

-YAŞAM- www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


 

64 yaşındaki eşinin tek böbreği nakil edilen 71 yaşındaki Nihan Türkoğlu, ikinci bahar yaşadıklarını söyledi. Eşine adeta yeniden can veren Yüksel Türkoğlu ise organ bağışının önemine vurgu yaptı.

           -ÖZEL HABER-        

Karadeniz Ereğli’de yaşayan işçi emeklisi aynı zamanda müzisyen Nihan Türkoğlu, çocuk yaşlarda tek böbreğinin olmadığını öğrendi. 71 yaşına kadar yaşamını bu şekilde sürdüren Türkoğlu’na, rahatsızlanarak gittiği hastanede, diğer böbreğinin de iflas etme noktasında olduğu söylendi. Doktorlarınca acil diyaliz uygulaması önerilen Türkoğlu’nun imdadına ise eşi Yüksel Türkoğlu yetişti. Bayan Türkoğlu, böbreğinin tekini bir an bile düşünmeden verdiği eşine yaşam ışığı oldu.

HAYATA KÜSMÜŞTÜ…
İlçede ‘İpek Müzik Evi’ adlı ticarethaneyi birlikte işleten Türkoğlu çifti, başlarından geçenleri anlattığı konuşmada, organ bağışının önemine değindi.
22 Mayıs’ta Memorial Hastanesi’nde nakil işlemi gerçekleştirilen Nihan Türkoğlu, Ereğli FM’e açıklamasında, ikinci böbreğini de kaybetmek üzere olduğunu öğrendiğinde hayata küstüğünü söyledi. Verdiği böbrek ile hayata yeniden tutunmasına sebep olan eşine teşekkür eden Türkoğlu, şu sözlerle konuştu:
“14 yaşımdayken tek böbrekli olduğumu öğrendim. 71 yaşına kadar böyle yaşadık. İkinci böbreğimde iflas edince büyük bir yıkıntıya düştüm. Moralim bozuldu, çöküntü içene girdim. Sağ olsun eşim, kendi böbreğini bana verdi. Bana ‘sen merak etme’ diyerek aynı zamanda moralde oldu. Beni yeniden hayata kavuşturdu. Çünkü hayata küsmüştüm. Kısa süre içinde, ikimiz birden ameliyata girdik. Bu şekilde hayatım kurtuldu. Yoksa hayat, benim için son bulmuştu.”

“BİRBİRİMİZİ SEVİYORUZ ŞİMDİ KANKA OLDUK”
Başarılı geçen operasyonun ardından kısa süre sonra sağlına kavuştuğunu anlatan Nihan Türkoğlu, nükte de ederek, “organ bağışı yapılmalı. Bu durumu gözlerinde büyütmemeliler. Organ aldığım için hayatım kurtuldu, bu benim için çok büyük bir olay. Eşime minnet borçluyum. Zaten birbirimizi seviyoruz şimdi kanka olduk. Bu operasyondan sonra biz ikinci baharımızı yaşamaya başladık” dedi.

“EŞİMLE BÖBREK KARDEŞİ OLDUK”
Eşinin yaşam kaynağı olan Yüksel Türkoğlu ise bir gün böyle durumun herkesin başına gelebileceğini, bu sebepten organ bağışında bulunulması gerektiğini ifade ederek şunları kaydetti:
“Büyük moral bozukluğu yaşayarak ‘hayatım bitti’ deyince ‘uyarsa böbreğim senin olsun’ dedim. Bugüne kadar hiç böbreğimi vereceğim hiç aklıma gelmemişti. Demek ki kimse ‘benim başıma gelmez’ demesin. Yakınınız olsun, çevrenizdekiler olsun böbreğinizi verin. Ben verdim ama aynı daha önceki hayatıma devam ediyorum. Eşimle ‘böbrek kardeşi’ olduk.  Ameliyat olduğumun ikinci günü ayağa kalktım. Televizyonlarda dinlerdik, ‘bağış yapın’ derlerdi. Bu çok önemli, bunu herkes yapması gerekiyor.”

BİRLİKTE MÜHTEŞEM DÜET 
Omuz omuza vererek hayata tutunan Nihan ve Yüksel Türkoğlu, birlikte birde şarkı söyledi. Piyanonun başına geçen Nihan Türkoğlu, eşinin gözlerine bakarak Daryo Moreno’nun ‘Deniz ve Mehtap’ isimli şarkısını söyledi. Türkoğlu çifti, liseli aşıkları andıran görünüşleri ile bu tür hastalığı olanlara adeta ders verdi.  

 

BÖBREĞİNİ VERDİĞİ 71 YAŞINDAKİ EŞİNE YENİDEN CAN OLDU

-YAŞAM- www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran7
gülücük1
üzgün1
şaşkın0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Şaban Sarıca

28 Haziran 2018 - 09:47

Çok geçmiş olsun Nihan usta

Orhan Ünsal

28 Haziran 2018 - 09:46

Cok gecmis olsun Nihan bey Allah sifalar versin

Yorum Yazın

Canlı Radyo