Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Biri 25, Diğeri 18 Yaşında!..

Biri 25, Diğeri 18 Yaşında!..

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinin Ebegümeci köyünde boy geliÅŸimlerini tamamlayamayan iki kardeÅŸ, bir iÅŸ sahibi olup kendi ayakları üzerinde durmanın hayaliyle yaşıyor.

Yaylacık Mahallesi’nde yaÅŸayan Nizamettin ve Naciye Çiv çiftinin dünyaya gelen üç çocuÄŸundan YeÅŸim (25) ve Özkan Çiv’de (18) boy kısalığı (nanozomi) belirlendi. Ä°ki kardeÅŸ boy geliÅŸimlerini tamamlayabilmek için uzun süre tedavi gördü.

Tedavileri nedeniyle eÄŸitimlerini yarıda bırakan kardeÅŸlerden Özkan Çiv’in boyu, iki yıl önce olduÄŸu ameliyat sayesinde 10 santimetre uzayarak 115 santimetreye ulaÅŸtı. Eskiye göre kendisini daha iyi hisseden Özkan ile ablası YeÅŸim Çiv, bir yandan çocukluk hayalleri mesleklerini yapamamanın üzüntüsünü yaşıyor bir yandan da iÅŸ bulup çalışmanın hayalini kuruyor.

- "Ulaşamadığım yerlere yetişmeye başladım"

Özkan Çiv, AA muhabirine yaptığı açıklamada, boyunun biraz daha uzamasına çok sevindiÄŸini belirterek, "UlaÅŸamadığım yerlere yetiÅŸmeye, yapamadığım iÅŸleri yapmaya baÅŸladım. Åžimdi dimdik ayakta durabiliyorum. Düzgün yürüyebiliyorum, koÅŸabiliyorum. Allah’a şükür çok iyiyim." diye konuÅŸtu.

Çiv, tedavi için eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldığını söyleyerek, günlerini çoğunlukla televizyon seyrederek veya emekli babasına ev işlerinde yardım ederek geçirdiğini anlattı.

- "Hayalim polis olmaktı"

Boyundan dolayı gerçekleştiremediği hedefleri için üzgün olduğunu dile getiren Çiv, şunlar belirtti:

"Ben okulumu bitirdikten sonra polis olmak istiyordum ama hedefime ulaÅŸamadım. Çalışmak istiyorum. Benim de hedeflerim var ama ulaÅŸamıyorum. Çalışarak, ev ekonomisine katkıda bulunmak istiyorum. Kimsenin eline düşmek istemiyorum. Allah gecinden versin, annem ve babam vefat ettikten sonra kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum. Kendime bir iÅŸ bulmak istiyorum. Benim de gelirimin olmasını, aileme bakabilmeyi, aileme katkımın olmasını istiyorum. Her zaman babamın cebine yük olmak istemiyorum. Ä°ÅŸ hayatına atılmak, kendimi geliÅŸtirmek, ilerisini düşünmek istiyorum."

- "Kuaförlük yapmak istiyordum"

YeÅŸim Çiv de boyunun 92 santimetre olduÄŸunu ve bu durumun iÅŸlerini yapmaya engel teÅŸkil ettiÄŸini kaydederek, "Doktorlar saÄŸlığımın iyi olmadığını ve böyle kalacağımı söylediler. Annem ve babam, benim arkadaşım, dostum, sırdaşım. Ben onlara yardım etmeye çalışıyorum ama edemiyorum. Kuaförlük yapmak istiyordum ama boyumdan dolayı olmuyor." dedi.  

Baba Çiv ise tarım emeklisi olduÄŸunu, kızından dolayı kendilerine bakım maaşı baÄŸlandığını, ileride çocuklarını kime emanet edeceklerini bilememenin üzüntüsünü yaÅŸadıklarını dile getirdi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo