Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

BIRAKIP GİTMİŞLER!

BIRAKIP GİTMİŞLER!

Zonguldak`ın Devrek ilçesinde, terk edilmiş halde aylardır başıboş duran eşeğe sahip çıkıldığı bildirildi.


Edinilen bilgiye göre, Yılancakuz köyünde sahibi tarafından terk edilen ve aldığı bir darbe sebebiyle bir bacağında yanlış kemik kaynanasından dolayı yaşamını engelli sürdüren eşeğe müdahalede bulunuldu.
Gurbetçi bir vatandaşın duyarlılık göstermesi ve belediyeye konu ile ilgili müracaat etmesinden sonra Devrek Belediyesi’ne bağlı veteriner hekim, hayvanın bulunduğu köye giderek hayvanın ilk kontrolü yaptı. Belediyeye ait hayvan barınağına götürülen eşeğin tedavisine burada devem edildi.

Veteriner hekim tarafından tedavisi ilk tedavisi yaptıklarını ifade eden Veteriner Hekimi Nuri Gebeş, konuya ilişkin şunları söyledi:
“Belediyemize yapılan ihbar üzerine köye gelerek uzun süreden bu yana başıboş olarak yaşamını sürdürmeye çalışan hayvanın ilk muayenesini yaptık. Muayene neticesinde tahminen hayvanın almış olduğu ağır bir darbe neticesinde sol bacağında yanlış kemik kaynamasından dolayı meydana gelen sakatlık oluşmuş.
Diğer bacağında ise yan basmasından dolayı tırnak hastalığı oluşmuş ve hayvanın yaşamını olumsuz bir şekilde etkilediği gözlemlenmiştir. Burada ilk kontrollerinden sonra belediyemize ait barınağa götüreceğiz ve tedavisine burada devam edeceğiz.
Belediyemize ait barınağımızda büyükbaş hayvanlar bulunmadığı için tedavinin ardından yine kurumumuz tarafından tespit edilecek hayvan barınağına sevk edilecektir.”
Köylüler de hayvanın sahibinin köyden taşındığını, yaklaşık 4 aydan bu yana da sahipsiz ve başıboş olarak köyde yaşamını sürdürmeye çalıştığını söylediler.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

üzgün2
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo