Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’BİR ÖMÜR VATAN’ KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

’BÄ°R ÖMÃœR VATAN’ KONULU KONFERANS DÃœZENLENDÄ°

Bülent Ecevit Ãœniversitesi Alaplı Meslek Yüksek Okulu’nda, "Ä°stiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla "Bir Ömür Vatan" konulu konferans düzenlendi.


Öğretim görevlisi Murat Hulkiender, yaptığı konuÅŸmada, Mehmet Akif Ersoy’un gençlik yıllarında sadece dersleri ve edebiyatla uÄŸraÅŸmadığını belirterek, sporla da çok ilgili olan Ersoy’un güreÅŸi çok sevdiÄŸini söyledi.
Milli marşı yazmasının ardından alacağı ödülü kabul etmediÄŸini anlatan Hulkiender, ÅŸÃ¶yle konuÅŸtu:
"Yüksek okulun son iki senesinde ÅŸiire olan ilgisin arttığını ve yavaÅŸ, yavaÅŸ edebiyata meyil etmeye baÅŸlamıştır. Mezuniyetin ardından ailesini de içinde bulunduÄŸu güç koÅŸullar nedeniyle bir an evvel bir memuriyete geçerek geçim yükünü omuzlamak istiyordu. Memuriyet hayatına atılan Ersoy, baytarlık iÅŸleri hayvan ıslahatı müdürlüğünde müfettiÅŸ muavinliÄŸi göreviyle göreve baÅŸladı. Göreve baÅŸladıktan sonra birçok seyahatler yapmıştır. Burdur’dan milletvekili seçilen Ersoy, Türkiye’nin birçok bölgesinde konferanslara katılmıştır. Meclis milletin bir milli marÅŸ vasıtasıyla maneviyatını yükselmesi için kendi içinde bir ödüllü yarışma tertip etmiÅŸtir."
"Yarışmanın başlangıcında Mehmet Akif mecliste çalışmalarda bulunduğu halde yarışmaya katılmamıştır" diyen Hulkiender, "700 civarında mazlumenin kaleme alıp bu yarışmaya dahil edildiğini görmekteyiz. Fakat bu 700 eser arasında milletin maneviyatını ve ihtiyacını aksettirecek bir eserin bulunmadığı kanaati ilgili komisyon tarafından hasıl olduğundan dönemin vekili Hamdullah Suphi Bey tarafından bunun bir milli ve vatan vazifesi olduğunu ancak kendisini kudretinde bir şair tarafından böyle bir marşın kaleme alınacağı iletilmiştir. Ersoy ödülü almamak şartıyla bir milli marş yazmayı kabul etmiş. Bugün ki milli marşımızı yazmıştır" ifadesini kullandı.
Konferansın sonunda Alaplı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden tarafından Hulkiender’e teÅŸekkür belgesi verildi.
Konferansa, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam da katıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo