Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

AKADEMİSYENLERLE BİR ARAYA GELDİ

AKADEMÄ°SYENLERLE BÄ°R ARAYA GELDÄ°

Bülent Ecevit Ãœniversitesi (BEÃœ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, üniversitede görev yapan yabancı uyruklu öğretim elemanlarıyla toplantıda bir araya geldi.

Prof. Dr. Özer, üniversitenin konukevinde gerçekleştirilen toplantıda, uluslararası akademisyen ve öğrenci profilini zenginleştirmeye büyük önem verdiklerini söyledi.

“Bülent Ecevit Ãœniversitesinin bir dünya üniversitesi olması temel hedeflerimizden biridir” diyen Özer, şöyle konuÅŸtu:

“Ãœniversitemizde 2010 yılında 42, 2011 yılında 58, 2012 yılında 98, 2013 yılında 201 olan uluslararası öğrenci sayısının bugün 292’ye yükseliÅŸi uluslararasılaÅŸma çalışmalarındaki geliÅŸimin önemli göstergelerinden biridir. Ayrıca üniversitemiz, yabancı uyruklu akademik personel sayısında da son yıllarda önemli bir artış yakaladı. 2010 ve 2011 yıllarında 1, 2012 yılında 3, 2013 yılında 5 olan yabancı uyruklu öğretim elemanı sayısı 2014-2015 akademik yılında 11’e ulaÅŸtı. Uluslararası geliÅŸimimizde katkı saÄŸlayan faktörlerin başında, sürdürülen uluslararası iÅŸbirliÄŸi ve proje çalışmaları geliyor. Yeni oluÅŸturduÄŸumuz Dış Ä°liÅŸkiler Ofisi Koordinatörlüğü ile sayıları her geçen yıl artan yabancı uyruklu akademisyen ve öğrencilere daha kaliteli hizmet sunmayı hedefliyoruz.”

Özer, üniversitenin uluslararası bir yapıya kavuÅŸmasında ve bilimsel çalışmalarda çok daha baÅŸarılı noktalara taşınmasında yabancı uyruklu akademisyenlerin saÄŸladığı desteÄŸe teÅŸekkür ederek, “Onlar, üniversitemizin varlığına deÄŸer katıyorlar. Ãœniversitemizin adına gerçekleÅŸtirdikleri uluslararası bilimsel çalışmalarla bizler için ayrı bir gurur kaynağı oluyorlar. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin evrensel bakış açısına sahip bireyler olarak yetiÅŸtirilmesindeki destekleri dolayısıyla da kendilerine teÅŸekkür ediyor, çalışmalarında baÅŸarılar diliyorum.” diye konuÅŸtu.

Toplantıda, Rektör Özer,  Ã¶ÄŸretim elemanlarına çeÅŸitli hediyeler takdim etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo