Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖĞRENCİ SAYISI ARTIYOR

 ÖĞRENCİ SAYISI ARTIYOR

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), lisansüstü eğitimde öğrenci sayısını üç kat arttırdı.

BEÜ’den yapılan yazılı açıklamada, 2010 yılında toplam 432 olan yüksek lisans öğrenci sayısını 2014 yılında bin 91’e yükseldiği belirtilerek 2010’da  102 olan doktora öğrencisi sayısının geçen yıl 188 kişiye ulaştığı, toplam lisansüstü öğrenci sayısının 1713’e çıkmasının beklendiği anlatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, lisansüstü eğitimde sundukları eğitim seçeneklerini artırmaya çalıştıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Lisansüstü programlar özelde bölge, genelde de ülkemizin insan kaynağının niteliğinin artmasında çok önemli. Bu alanda yatırımlarımızı her yıl artırdık. Bu nedenle lisansüstü program ve öğrenci sayılarında elde ettiğimiz bu artışlar ve başarılar bizi son derece mutlu etmekte ve umutlandırmaktadır. Lisansüstü eğitim üniversitelerin araştırma kapasitesiyle de doğrudan ilişkilidir. Dolayısıyla bizim için de çok önemli bir alandır. Sadece eğitim arzı yapan bir üniversite değil aynı zamanda araştırma kapasitesi de giderek artan bir üniversite olmayı hedefliyoruz. Diğer taraftan üniversitemizin fiziksel ve laboratuvar altyapısını da güçlendiriyoruz. Son dört yılda sadece laboratuvarlarımıza yaklaşık 13 milyon liralık yatırım yaptık."

Rektör Özer, üniversitede öğrenci sayısında gerçekleşen artışla 2010 yılında 30 olan yüksek lisans program sayısının 43’e yükselttiklerini bildirdi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo