Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Belediyeden Açıklama Geldi!.

Belediyeden Açıklama Geldi!.

Kdz. EreÄŸli Belediyesi’nce, Murtaza Mahallesi’nde vatandaÅŸların, “lağım suyu dışarı akıyor” iddiasında bulundukları atık suyun, lağım suyu olmadığı bildirildi.

Belediye Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Murtaza Mahallesi Halit Hoca Sokak’taki Aker Apartmanı sakinlerinin, evsel atıklarının topraÄŸa karıştığı iddiasında bulundukları bir baÅŸka binana ikamet edenin bulunmadığı belirtildi.

’Lağım Suyu’ olduÄŸu iddia edilen atık suyun ise ’zemin suyu’ olduÄŸu anlatılan açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

“Söz konusu bölgede daha önce bulunan 2 ayrı bina yıkılmış ve yerine ruhsatlı olarak yapılan bina inÅŸaatı tamamlanma aÅŸamasına gelmiÅŸtir. Bina da henüz kimse oturmamaktadır. Bölge de bulunan yüksek duvarın altında ise yıkılan eski binalara ait kanalizasyon hattı bulunmaktadır. Habere konu olan ilgili vatandaÅŸlarımız belediyemize konu ile ilgili müracaat etmiÅŸ, akabinde belediyemiz ekiplerinin yerinde yaptıkları inceleme sonucu, söz konusu suyun kanalizasyon deÄŸil, yağışlar sonrası yeraltı su seviyesinin yükselmesi ve devam eden inÅŸaatın çevre düzenlenmesinin tamamlanmamasından kaynaklı ’zemin suyu’ olduÄŸu tespit edilmiÅŸtir.   Kaldı ki, benzer durumlar Dış ÇeÅŸme Sokak’taki birçok noktada da görülmektedir.

Bölgedeki zemin suyu akışını azaltmak ve henüz kimsenin oturmadığı yeni binanın kanalizasyon hattı ile ilgili olarak gerek belediyemiz gerekse inÅŸaatı yapan firma tarafından çalışmalar sürdürülmektedir.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo