Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI!

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI!

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı yapıldı. CHP’li meclis üyeleri Ören Yenimahalle’de tespit ettikleri sorunları meclis gündemine taşıdı.

Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündemde yer alan maddeler görüşüldü.

  "O PROJELER BAŞLIYOR"

 Belediye Başkanı Uysal, resmi oturumu öncesinde yaptığı konuşmasında Devrim Bulvarında bulunan eski belediye hizmet binasının yıkılarak yerine ticari bina yapımı ile ilgili ihale sürecinin 5 Mart tarihinde dolacağını, yine Çetin Apatay Bulvarındaki çevre düzenleme projesine ise kısa sürede başlanacağını söyledi. Belediye bünyesindeki Ulaştırma, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nün Belen’deki yeni şantiye alanına taşındığını anlatan Uysal, "İlçemizde önemli projeleri adım adım hayata geçireceğiz" dedi.

  SORU ÖNERGESİ VERİLDİ

Meclisin resmi oturumunda CHP Belediye Meclis Üyeleri tarafından Meclis Başkanlığına Ören Yenimahalle’deki vatandaşlarla yapılan görüşmelerin ardından tespit edilen sorunların çözümüne ilişkin cevaplandırılması istemi ile soru önergesi verildi. 

 "2010 YILINDA BELEDİYE SINIRLARINA GİRDİ"

Başkan Uysal yaptığı konuşmasında Ören Mahallesi’nde ciddi çalışmalar yapmak için çaba gösterdiklerini belirterek şu ifadelere yer verdi: "Bunlara yazılı olarak da cevap vereceğiz. Sizler Ören Yenimahallesi, kaç yılında belediye sınırlarına dahil oldu? 2010 yılında. Peki 2010 yılından beri Ören Yenimahalle hakkında ne gibi bir girişimlerde bulundunuz? "

AYAKKABILARINI YIKAMAK ZORUNDA KALIYORLARDI"

Önemli olan sorunları çözmek, tartışmak. Sizin zamanınızda bir kaçak yapılaşma vardı sizler de tutanak tuttunuz. Buraları biz görev geldikten sonra her türlü yazışmaları yaptık ama sizlerin yapması gereken aslında 2012 yılında bir imar revizyon planı yapmıştınız. O plan dahilinde sizler bunu bu bölgeyi katabilirdiniz veya 2010 yılından 2014 yılı seçimlerine kadar geçen 4 yıl içerisinde bu mahallenin sorunlarının bitirebilirdiniz. Biz göreve geldiğimiz zaman seçim döneminde de o mahallelerde de dolaştım. O mahallenin ana arteri dahi köy görünümünde. En geniş yolu bile çamur içerisindeydi, hatta mahalleli Ereğli’ye geldiğinde ayakkabılarını yıkamak zorunda kaldıklarını söylüyorlardı. 

 DOĞALGAZ İÇİN İMAR PLANI LAZIM

 O bölgeye doğalgaz gelmesi nasıl olacağını biliyorsunuz, imar planları olmayan yerlere doğalgaz bağlanmıyor. Öncelikle bunu bilmek gerekiyor. ’Kafa çekme yerleri’ dediniz sizin tabiriniz ile açılan her park her mesire alanı kafa çekme yeri olarak tabir ediliyorsa o zaman hiç park yapmayalım. Yeşil alan, parkları kapatalım o zaman. Ben orada şu sözü verdim ve bu sözümün de arkasındayım. Oranın nüfusu inanılmaz gelişecek bir alan.  

"AĞZINIZLA İTİRAF EDİYORSUNUZ"

Ben çok daha fazla Ören, Yenimahalle hakkında konuşmak istemiyorum. Bizim her hafta her aylık en önemli konularımızdan bir tanesi o. Ben şunu isterdim, 2010 yılında belediye sınırlarına geçmiş bir mahallenin en azından bazı hizmetleri sizler kendi ağzınızla itiraf ediyorsunuz. Kanalizasyon sorunu var diyorsunuz, eğer siz 4 yıl görevde kalıp da alt yapının a’sı olan kanalizasyonu halletmediyseniz bence inanılmaz bir ayıp.  Kusura bakmayın böyle cümlelerde kullandım"

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo