Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BELEDİYE BAŞKANI TOPLANTIYA TABUTTA GETİRİLDİ

BELEDÄ°YE BAÅžKANI TOPLANTIYA TABUTTA GETÄ°RÄ°LDÄ°

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine baÄŸlı ÇatalaÄŸzı beldesinde yapılmak istenen termik santrale yönelik planlanan Çevresel Etki DeÄŸerlendirmesi (ÇED) toplantısı, belediye baÅŸkanın tabutlu eylemi ve vatandaÅŸların tepkisi üzerine iptal edildi.

İki termik santralinin faaliyet gösterdiği Çatalağzı beldesinde özel bir şirket tarafından 160 megavatlık yeni bir santral daha yapılmak istenmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Projeyle ilgili "ÇED sürecine vatandaşların katılımını sağlamak, bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak" amacıyla belediye düğün salonunda planlanan toplantı öncesi Ulu Cami önünde toplanan vatandaşlar, "zehir solumak istemiyoruz" şeklinde slogan atarak projeyi protesto etti.

ÇatalaÄŸzı Belediye BaÅŸkanı Adnan Akgün de tepkisini göstermek için kefen giyerek cami avlusundaki tabuta girdi. Akgün’ün içinde olduÄŸu, üzeri Türk bayrağıyla örtülü tabut, vatandaÅŸlar tarafından ÇED toplantısının yapılacağı yaklaşık 100 metre uzaklıktaki salonun önüne kadar taşındı.

Burada, eyleme katılan bir din görevlisi, termik santralin yol açtığı ölümlere ÅŸahit olmak istemediklerini vurgulayarak, "Bu konuda merhum kardeÅŸimize söz vermek istiyoruz" dedi. 

Bunun üzerine tabuttan çıkan Belediye Başkanı Akgün, ölümden kurtuluş olmadığını ama kimsenin canlı canlı tabuta sokulamayacağını söyledi.

Termik santrallerle yaşam haklarının elinden alınmak istendiğini savunan Akgün, "Dik duracağız. Bizim kimseyle kavgamız yok. Yaşam hakkımızı savunuyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz" dedi.

Bu sırada toplantı için polis eÅŸliÄŸinde salonun önüne gelen Çevre ve Åžehircilik Ä°l Müdürlüğü yetkililerinin içinde bulunduÄŸu aracı tekmeleyen bazı vatandaÅŸlar, görevlilere tepki gösterdi. 

Arbede nedeniyle polis eşliğinde bölgeden uzaklaştırılan ve Çatalağzı Belde Belediye Başkanılığı binasına giren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, toplantının yapılamadığına ilişkin tutanak hazırladı.

Vatandaşlar, yetkililerce hazırlanan tutanağın belediyenin balkonundan okumasının ardından dağıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo