Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM’DAN AÇIKLAMALAR!.

BAÅžBAKAN BÄ°NALÄ° YILDIRIM’DAN AÇIKLAMALAR!.

Başbakan Yıldırım, "Yatırım için sıfır faizli yatırım kredisi verilecek. Faiz oranı indirilmiş işletme kredisi verilecek." dedi.

 

BaÅŸbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde, Cazibe Merkezleri Programı BaÅŸlangıç Lansmanı’na katılarak burada bir konuÅŸma yaptı. 

Başbakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, "Yatırım yapanlara ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecek. İyi bir fizibilite, başarılı bir yatırım için olmazsa olmazdır. Dolayısıyla fizibilite hazırlanması, gerekli ön projelerin yapılması için istenen danışmanlık hizmetini biz karşılayacağız. Ayrıca yatırım için yer vereceğiz." dedi.

"Herkes elini taşın altına koyacak"

BaÅŸbakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yatırım için sıfır faizli yatırım kredisi verilecek. Faiz oranı indirilmiÅŸ iÅŸletme kredisi verilecek. Diyelim ki faiz oranı 10’sa yarısını devlet karşılayacak, KOBÄ°’lere uygulanan sistem gibi. Ãœretim tesislerini büyütmek, yenilemek, iÅŸini geliÅŸtirmek isteyenlere de ayrıca destek verilecek. ÇaÄŸrı merkezi kurmak isteyenlere de yatırım desteÄŸi verilecek, veri merkezi kurmak isteyenlere de yatırım desteÄŸi verilecek. Desteklerde öz kaynak yüzde 30, kredi yüzde 70. Cebinden 30 lirayı sen koyacaksın, devlet de 70 lirasını verecek. Hepsini vermiyoruz. Herkes elini taşın altına koyacak."

BaÅŸbakan Yıldırım, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında, ön taleplerin alındığı 28 Kasım 2016-11 Ocak 2017 döneminde 23 il için bin 200 müracaat yapıldığını, toplam yatırım tutarının 19 milyar 600 milyon lira ve öngörülen istihdamın da 112 bin 400 kiÅŸi olduÄŸunu bildirdi.

Başbakan Yıldırım, "Organize sanayi bölgesi parselleri, büyükşehirlerde yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarına, diğer şehirlerde ise il özel idarelerine devredilecek. Bu fabrika binaları, fizibiliteye uygun olarak tahsis edilecek, yapımı yatırımcı tarafından gerçekleştirilecek." ifadelerini kullandı.

"Büyük yatırımlar Ã¶zel desteklenecek"

"OSB’lerde yatırıma uygun arsa yoksa, o zaman hazinenin arazilerinden uygun arsa verilecek" diyen BaÅŸbakan Yıldırım ÅŸunları söyledi:

"Diyelim ki büyük ölçekli organize sanayi dolu, arsa yok, yeni organize sanayi yapacak yer de yok, hazinenin elindeki arazilerden fabrika olmaya, ÅŸehrin imar planına uygun araziler bulunup yatırımcıya tahsis edilecek. Ayrıca büyük yatırımlar, organize sanayi bölgeleri dışında özel desteklenecek."

BaÅŸbakan Yıldırım ÅŸunları söyledi:

"Ä°malatları destekleyerek, DoÄŸu’da yatırım yapılmasının önünü açıyoruz. Yatırımının bir kısmını DoÄŸu’ya, GüneydoÄŸu’ya kaydırmak isteyenlere özel destekler vereceÄŸiz. ÇaÄŸrı ve veri merkezlerinde, öncelikle müsait kamu binalarını tahsis edeceÄŸiz. Ayrıca iletiÅŸim altyapısı devlet tarafından yapılacak, kuruluÅŸ aÅŸamasında personelin eÄŸitilmesi için kiÅŸi başına 2 bin 500 lira destek verilecek. Veri merkezlerinde de kullanılan elektriÄŸin yüzde 30’nu devlet karşılayacak."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo