Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

BALLI BABA, ÖĞRENCİLER İÇİN ‘BEZ ÇANTA’ DİKİYOR

BALLI BABA, ÖĞRENCİLER İÇİN ‘BEZ ÇANTA’ DİKİYOR

Karadeniz Ereğli’de arı yetiştiricisi/bal üreticisi 62 yaşındaki Selahattin Güney, bal kavanozlarının konulması amacıyla ‘bez torba’ diktiğini, elde edeceği geliri ise üniversite öğrencilerine vereceğini bildirdi.


Merkezi Ereğli’de olan Zonguldak Arı Yetiştiricileri Birliği’nin (ZAYBİR) Başkanı Selahattin Güney, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir süre önce evde bez torba üretimine başladığını söyledi. Bundan olacak kazancı ise öğrencilere burs olarak vereceğini belirten Güney, şöyle dedi:
Nasıl karar verdiğini anlattı
“Balda hasat mevsiminin başlaması ile birlikte, kullanılan kavanozların müşteriye poşet içinde değil de, daha kullanışlı ve doğada dönüşümü kolay olan bez torbaya koyarak verilebileceğinin daha uygun olduğunu düşündüm. Bu arada, geçmişte bir arkadaşımın istemesi üzerine temin ettiğim, ancak gelip almadığı dikiş makinesi ile torba dikmeye karar verdim.
Önce biriktirecek
Dikimini tamamladığım ilk torbaları gören bal üreticisi arkadaşlarımdan talepler gelmeye başladı. Bunun üzerine bir nevi seri üretime geçerek, 30X25 ve 17X20 ölçülerinde çuval bezinden torba üretimine başladım. Günde ortalama 50 adet dikimini gerçekleştirdiğim ve üzerlerine birer adet nazar boncuğu iliştirdiğim torbaları, talep eden arkadaşlarıma veriyorum. Onların kendilerince bıraktıkları paraya ise dokunmuyorum. Çünkü birikecek parayı üniversite öğrencilerine ‘burs olarak’ vermeyi düşünüyorum.
Destek bekliyor
Z
onguldak Türkiye'de en kaliteli balın üretildiği il olmanın yanında bir üniversitede kentidir. Bizler, buralarda okuyan öğrencilerimizi elimizden geldiğince destekliyoruz ve bunu sürdürmeyi istiyoruz. Eğitime duyarlı olan herkesi bu yeni dönemde desteklerini vermesini istiyorum. Bu vesileyle, tüm arıcılarımızın bez torbalardan almasını istiyorum. Bu sayede hem doğada dönüşüme, hem de eğitim-öğretime katkı sağlamış olacaklar.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran3
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo