Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BAĞIŞLARLA ALINDI...

BAÄžIÅžLARLA ALINDI...

Åžentürk: “Önceden akülü sandalye verdiÄŸimiz ama bugün akülü sandalyesini kullanamayacak durumda olan engelliler var. Onların sandalyelerini yenilemek durumunda kalıyoruz. En büyük isteÄŸimiz bunlar için bu bölgede bir tamir istasyonu kurulması” dedi.


EREÄžLÄ°
Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesindeki okullarda toplanan bağışlar ile temin edilen akülü tekerlekli sandalyeler, düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.
EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, kısa adı FED olan Fiziksel Engelliler DerneÄŸi’ndeki teslimde yaptığı konuÅŸmada, ilçeyi tanıcı yanı olduÄŸunu belirttiÄŸi FED’in, komÅŸu ilçelerde de hizmet veren bir sivil toplum kuruluÅŸu olduÄŸunu söyledi. Yapılan yardımların dışında eÄŸitici aktivitelerinde dernek çatısı altında saÄŸlandığını ifade eden MadenoÄŸlu, şöyle dedi:
HESAP ORTADA; 500 BÄ°N LÄ°RAYI BULDU!
Yaptığı hizmetlerle ilçemizde tanındığı gibi Türkiye’de de tanınan bir kuruluÅŸ. Engellilerimiz ile ilgili sadece sandalye dağıtımı deÄŸil; onlara yönelik kurslar, bilgilendirme toplantıları, gelir getirici meslek edindirme kursları gibi benzer çalışmaları yapmaktadır.
Bugün de 10 engelli vatandaşımıza ve ailelerine bayram öncesi bir sevinç yaşatmak adına bu akülü sandalyeleri dağıtmak için buradayız. Şimdiye kadar derneğimizce 130 tane akülü sandalye dağıtıldığını biliyoruz. Bunun tanesi bugün 3 bin lira civarındadır, bu da yarım milyona yakın bir rakama ulaşmaktadır. Derneğimiz sadece bu tür hizmetler yapmıyor aynı zamanda ilçemizin tanıtımına da katkıda bulunuyor.
MÃœJDE VERDÄ°: “10 ADET DAHA HAZIR”
Bir müjde daha vermek istiyorum. Elimizde hazır bir 10 akülü tekerlekli sandalyemiz daha var. Onları da Bayramdan sonra böyle mütevazı ama anlamlı bir törenle dağıtacağız.”
Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Numan Korkmaz da, ’Engelleri Kaldıralım Projesi’ kapsamında toplanan yardımlar için, yardımda bulananlara teÅŸekkür etti.

ATÖLYE İSTİYORLAR
FED Başkanı İsmail Şentürk ise 10 engelli kişinin akülü tekerlekli sandalye ile kavuşturmanın sevincini yaşadığını, bugüne kadar da 130 kişiye akülü tekerlekli sandalye teslimi yapıldığını kaydetti.
En büyük isteklerinin ise ilçeye, akülü tekerlekli sandalye bakım ve onarım atölyesi kurulması olduğunu anlatan Şentürk, şu sözlerle konuştu:
“Ä°lçemizdeki duyarlı kiÅŸilere bu konuya biraz daha eÄŸilmelerini istiyorum. Amacımız yaz ortalarına kadar bu bölgede akülü ya da manuel tekerlekli sandalye ihtiyacı olan hiç kimseyi bırakmamak.
Åžuan için 35 engelli vatandaşımızın daha akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacı var. Bunların içerisinde bizim önceden akülü sandalye verdiÄŸimiz ama bugün akülü sandalyesini kullanamayacak durumda olan engelliler var. Onların sandalyelerini yenilemek durumunda kalıyoruz. En büyük isteÄŸimiz bunlar için bu bölgede bir tamir istasyonu kurulması. Belediye baÅŸkanı bize göreve geldiÄŸinde bu konu ile ilgili söz vermiÅŸti, 3 yıl geçti biz engelliler olarak belediyenin bu konuda adım atmasını bekliyoruz.”
Konuşmaların ardından ise akülü tekerlekli sandalye edinenlerden bazıları, deneme kullanışı yaptılar.

 

BAÄžIÅžLARLA ALINDI...

Åžentürk: “Önceden akülü sandalye verdiÄŸimiz ama bugün akülü sandalyesini kullanamayacak durumda olan engelliler var. Onların sandalyelerini yenilemek durumunda kalıyoruz. En büyük isteÄŸimiz bunlar için bu bölgede bir tamir istasyonu kurulması” dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo