Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Ayakları ile yüreğini yansıtan kadın

Ayakları ile yüreğini yansıtan kadın

5 yaşında geçirdiği kaza sonucu kollarını kaybeden, sonrasında ise ayaklarını ellerinin yerine koyup resim yapmaya ve kitap yazmaya başlayan 31 yaşındaki Ayşe Işık, performansı ile adete büyüledi.


Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, 26 Mart-1 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Karadeniz Ereğli Kent Konseyi faaliyetleri çerçevesinde “Kitap Fuarı” açılışı gerçekleştirildi.
Yazdığı ‘Ayaklarımla tutundum hayata’ kitabı ile fuarın açılış gününe onur konuğu olarak katılan fiziksel engelli yazar ve ressam Ayşe Işık, ilgi odağı oldu.  Ayakları ile yüreğini yansıtan kadın, katılımcılara özel yaptığı gösterim ile deniz ve gökyüzü temalı akrilik boya çalışması yaptı, isteyenlere ise kitabını imzaladı. Açılışa katılan ilçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, beğeni ve hayret ile takip ettiği Ayşe Işık’ı tebrik etti.
Fuarın açılış konuşmasını yapan Ereğli Kent Konseyi Başkan Vekili Yusuf Karaoğlu ise geleceğin güvencesi olan çocuklara kitabı sevdirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak, anne, baba ve öğretmenlere çocuklar için kitap seçme imkanı sağlamak istediklerini söyledi. Karaoğlu, fuarın 08 Nisan 2018 akşamına kadar Atatürk Kültür Merkezi’n de süreceğini kaydetti.

SONRAKİ HEDEFİNİ AÇIKLADI
Ayşe Işık, açılış sonrası gazetecilere açıklamasında Ereğli’ye ilk defa geldiğini belirterek şunları söyledi:
“Hayatımı yazdım. Resim yapıyorum. Burada ki sergide kitabımı tanıtmak çok güzel bir duygu, Umarım okuyucularımız fuarı ziyaret ederek kitabımı alırlar.
Çocukluğumdan beri yapmayı ve çizmeyi çok seviyorum. Engelli arkadaşlarımızın üretmeleri, topluma karışmalarını, kendi becerilerini dışarıya göstermelerini istiyorum. Bu zamana kadar 30 sergide imza attım. Değişik illerde sergiler açtım. Yaptığım 5 resim Ereğli’de gösterilecek ancak yüzlerce resim yaptım. Bundan sonraki hedefim ise ikinci kitabıma hazırlanıyorum. Resim ile ilgili ise daha iyi bir konumda olmak istiyorum. Daha önce Paris’te sergi açmıştım inşallah şimdi de İsviçre’de açacağız.”

RESİM YAPTI
Ressam Işık, katılımcılara özel birde resim yaptığı. Ayağını kullanarak tuttuğu fırçayı akrilik boyalara batırarak yaptığı deniz ve gökyüzü temalı resim, beğeni ile izlendi. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, imzalı kitabını aldığı ressamın yeteneği karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.
 

Ayakları ile yüreğini yansıtan kadın

5 yaşında geçirdiği kaza sonucu kollarını kaybeden, sonrasında ise ayaklarını ellerinin yerine koyup resim yapmaya ve kitap yazmaya başlayan 31 yaşındaki Ayşe Işık, performansı ile adete büyüledi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
gülücük1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo