Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

AVUKATLAR, “TÜRKİYE İÇİN” BİR ARAYA GELDİ

AVUKATLAR, “TÃœRKÄ°YE İÇİN” BÄ°R ARAYA GELDÄ°

CHP Zonguldak Milletvekili Ãœnal DemirtaÅŸ, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın meslek birliklerinin ismindeki ‘Türk’ ve ‘Türkiye’ ibaresinin çıkarılması ve aynı meslekte birden fazla örgütün kurulması yönündeki açıklamalarına karşı Türkiye Barolar BirliÄŸi tarafından “Türkiye Barolar BirliÄŸi, Barolar Türkiye’dir” adı ile düzenlenen toplantıya katıldığını bildirdi.


DemirtaÅŸ, yazılı açıklamasında, Ankara’da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıya Türkiye’nin dört bir tarafından binlerce avukatın geldiÄŸini, CHP’den de üst düzey bir katılım saÄŸlandığını belirtti. Toplantıda, meslek örgütlerinin bölünmesinden ve parçalanmasından sadece terör örgütleri ve onları maÅŸa olarak kullanan karanlık güç odakları istifade edeceÄŸi vurgusu yapıldığını ifade eden DemirtaÅŸ, ÅŸunları kaydetti:

“ADALET ÇÖKERSE DE DEVLET ÇÖKER”
“Ä°ktidar uzunca bir süredir adaleti, hukuku kendi istediÄŸi ÅŸekilde dizayn etmek için her ÅŸeyi yapıyor. Savcı ve hakimlere, müdahale, sindirme ve korkutma giriÅŸimlerinden sonra son olarak da adaletin üç asli unsurundan biri olan avukatları ve avukatların bağımsızlıklarını saÄŸlayan meslek örgütü olan Türkiye Barolar BirliÄŸi’ni kontrolü altına almaya, korkutmaya, sindirmeye çalışmaktadır. 24 Åžubat’taki buluÅŸma, savunmanın susturulamayacağının en somut göstergesidir. Anayasa ile güvence altına alınmış meslek örgütlerine karşı bu tavrı kabul etmek mümkün deÄŸildir. Gerçek adalet, ancak bağımsız yargı, bağımsız savcı ve bağımsız avukatlarla tesis edilebilir. Bu proje, baroları bölecek, avukatları fiÅŸleyecek, avukatları ve avukatların savunduÄŸu halkı savunmasız bırakacak,  avukatlık mesleÄŸinin önemini ve anlamını kaybettirecek, avukatları adalet bakanlığının memuru haline getirecek, ülkemizde vahim sonuçları olacak, tam da terör örgütlerinin istediÄŸi bir projedir. Adalet ve onun asli unsuru olan savunma bağımsızlığını ve tarafsızlığını yitirirse adalet çöker, adalet çökerse de devlet çöker. Bu sebeple hükumet bir an evvel aklını başına almalı ve bu tehlikeli projeden derhal vazgeçtiÄŸini kamuoyuna açıklamalıdır.”

Açıklamada, toplantıya Zonguldak Barosu Başkanı Avukat Özel Eroğlu ve Zonguldak Barosu avukatlarının da katıldığına dikkat çekildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo