Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Atatürk’ün Zonguldak’a gelişinin 86. yıl dönümü

Atatürk’ün Zonguldak’a geliÅŸinin 86. yıl dönümü

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Zonguldak’a ayak basışının 86. yıl dönümü törenle kutlandı.


Valilik binası önünde gerçekleştirilen törende anıta çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı söylendi.
Belediye BaÅŸkanı Muharrem Akdemir, günün önemini belirttiÄŸi konuÅŸmasında, 26 AÄŸustos gününün, Türkiye Cumhuriyeti’ne tanıklık ettiÄŸini belirterek şöyle dedi:
“Atatürk, milli mücadele yıllarında ve sonrasında yurt gezilerine büyük önem vermiÅŸ, bu gezilerde bizzat halkın içine girmiÅŸ. Halkın görüşlerini almış, kararları bu görüşlerin ışığı altında vermiÅŸtir. Ä°nkılaplarını da bu görüşlerle güçlendirmiÅŸtir. Cumhuriyet tarihi incelendiÄŸinde 26 AÄŸustos günü Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli gününe tanıklık ettiÄŸi görülmektedir.”
Törende günün anlam ve önemine deÄŸinen ÅŸiir okundu. Anma töreni Maden Mühendisleri Lokali’nin bulunduÄŸu alandaki iskelede devam etti.
Denize karanfil bıraktılar
Zonguldak Vali Vekili Hüseyin Ergi ve beraberindeki protokol üyeleri, Atatürk’ün Zonguldak’a ayak bastığı iskeleden denize karanfil bıraktılar. TCSG 86 Bot Komutanlığı’na baÄŸlı askerler ise bot ile getirdikleri Türk Bayrağı’nı Ergi’ye teslim ettiler.
Tören, bayrağı öpen Hüseyin Ergi ve beraberindekiler Türk Bayrağı’nı açarak görüntü vermesi ile sona erdi.
-Katılım-
Törene İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, TCSG 86. Bot Komutanı Yüzbaşı Yasin Çevik, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, siyasi parti temsilcileri ve protokol üyeleri katıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo