Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ASKERİYE… ÜNİVERSİTE… BELEDİYE MECLİS..!

ASKERİYE… ÜNİVERSİTE… BELEDİYE MECLİS..!

Karadeniz Ereğli eski Devlet Hastanesi yerlerinin “askeri güvenlik alanı ilan edilmesi talebi” Meclis’te oylandı.


Karadeniz Ereğli Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis’i, 2 aylık yaz tatilinin ardından Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde toplandı.
Gündem maddeleri görüşmesi sırasında, ‘eski Devlet Hastanesi yerinin askeri güvenlik alanı ilan edilmesi talebi’ konusu görüşüldü. Uysal, bu konuda konuşmak isteyenlere söz hakkı tanıdı.
CHP Grup Sözcüsü Sertan Ocakcı, talebin askeriyeden daha önce geldiğini, bunun ise sümenaltı edildiğini iddia etti.
AK Partili Üye Yusuf Kalay da, alanın imara işlendiğini, alınacak kararın simgesel olduğunu, sınıfta kaldıklarını söyledi.
CHP'li Özkan Özyağcı ise eleştirilerini aktırdığı konuşmasını sonunda ise iyimser tablo çizdi. Üniversite kampüs alanının eski Devlet Hastanesi alanına her şeye rağmen yapılabileceğini, bunun içinse Ereğli halkı ile tüm siyasi ve sivil toplum kesiminin sırtsırta vermesi gerektiğini ifade etti.

UYSAL KONUŞTU
Meclis Başkanı Hüseyin Uysal ise dinlediği öneri, telkin ve eleştirilerin ardından yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:
"Sorum şu: Biz, Ereğli’de bir üniversite kampüs alanı istiyor muyuz? Evet istiyoruz! Eğer bu bir yolculuksa, bir yere varmak istiyorsak, hedefimizin önüne engeller çıkıyorsa ve biz yolculuğumuzu bitiriyorsak… Çok daha güçlü olmamız lazım. Engeller yüzünden koşuyu bırakacak halimiz yok.
Bütün Ereğli halkı bilir; o yerleri kampüs alanı olarak alınmasında, Bülent Ecevit Üniversitesi’ne tahsis edilmesinde, alçak gönüllülük yapmayacağım en büyük katkıyı Ereğli Belediyesi sağlamıştır.”

KABUL EDİLDİ
Yapılan oylamada ise ilgili komisyonun incelemeler doğrultusunda aldığı “askeriyenin güvenlik bölgesi talebine ret kararı varması” sonucu üyelere sunuldu. Komisyonun ‘ret’ tavrı, meclis üyelerince de oy birliği ile kabul edildi.

 

ASKERİYE… ÜNİVERSİTE… BELEDİYE MECLİS..!

Karadeniz Ereğli eski Devlet Hastanesi yerlerinin “askeri güvenlik alanı ilan edilmesi talebi” Meclis’te oylandı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo