Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ASKERDE ÖLEN OĞULLARI İÇİN HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTILAR

ASKERDE ÖLEN OĞULLARI İÇİN HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTILAR

-özel haber- ASKERDE ÖLEN OĞULLARI İÇİN HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTILAR


* Avrupa Ä°nsan Hakları Mahkemesi (AÄ°HM), Edirne’de askerlik yaptığı sırada ölen Togay Gültekin için sıra dışı bir karara imza attı. Askeri mahkemenin her hangi bir ihmal olmadığını belirterek ailenin ‘ÅŸehitlik verilmesi’ ve ‘tazminat’ baÅŸvurusunu reddetmesine karşın AÄ°HM, ölen askerin yaÅŸam hakkının korunamadığına hükmetti.

 

           -ÖZEL HABER-      
Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde anne Gülten ve baba Metin Gültekin’in 2 çocuklarından biri olan Togay Gültekin, vatani görevini yapmak için 2003 yılında er olarak Edirne SüloÄŸlu Mekanize Piyade Tugayı’na gitti. Gültekin, iddiaya göre 17 Mart 2004’te rahatsızlanarak askeri revire kaldırıldı. 5 gün sonra 22 Mart 2014’te yeniden revire ardından ise Ä°stanbul HaydarpaÅŸa GATA’ya götürülen asker, aynı gün alındığı yoÄŸun bakımda hayatını kaybetti. Cenazesi aileye teslim edilen Togay Gültekin, Karadeniz EreÄŸli’ye getirilerek Bölücek Mahallesi Kayra Sokak’ta bulunan aile mezarlığında topraÄŸa verildi.
AÄ°LESÄ°, HUKUK MÃœCADELESÄ° BAÅžLATTI
Babası Metin Gültekin, EreÄŸli FM’e yaptığı açıklamasında, o günden sonra hukuk mücadelesi baÅŸlattığını söyledi. Asker olduÄŸu sırada sarılığa yakalanarak ölen oÄŸlunun bu yüzden ÅŸehit sayılmadığını öne süren Gültekin, durumdan özellikle anne Gülten Gültekin’in derinden etkilediÄŸini anlatarak şöyle dedi:
“OÄŸlumuzu askere saÄŸlam gönderdik, askerde sarılık mikrobuna yakalanmış. O’nu büyük bir hastaneye götürmemiÅŸler. Bir süre sonra fenalaşınca Ä°stanbul GATA’ya götürmüşler. OÄŸlumuzun durumundan böylelikle bilgimiz oldu. Bana, ‘karaciÄŸeri deÄŸiÅŸecek, bulmamız lazım’ dediler. ‘Bir hafta yaÅŸasın, ona göre hareket edelim’ dediler. ÇocuÄŸumun tedavisini uygulamak için apar topar zaman içinde hemen evimi sattım. Bir hafta sonra çocuÄŸum vefat etti, aldık defin ettik.
O günden sonra yarı yoluna gittik. Türkiye’de mahkemeyi kaybettik ve çocuÄŸumuz haksız bulundu. Sonradan AÄ°HM’e müracaat ettik. Mahkeme 7-8 senenin ardından 2016’da sonuçlandı ve kazandık. Bunun ardından ise maddi ve manevi tazminat davası açtık. Devletimiz bizi kabul etti, AÄ°HM’in kararına ‘tamam’ dedi. Ama aradan geçen 2 sene içinde bize hiçbir ÅŸey denilmedi. Evrak gönderilmedi. Biz, çocuÄŸumuza ÅŸehitlik mertebesinin verilmesini istiyoruz. Bunu sayın cumhurbaÅŸkanımızdan istiyoruz.”
SESÄ°NÄ°, RECEP TAYYÄ°P ERDOÄžAN’IN DUYMASINI Ä°STÄ°YOR
Gözyaşlarına hakim olamayan anne Gülten Gültekin ise oğlunun askerde öldüğünün altını çizerek şu sözlerle konuştu:
“OÄŸlum askerde öldü. Åžehit sayılmasını istiyorum çocuÄŸumun. AteÅŸ düştüğü yeri yakar. Allah, kimseye evlat acısı göstermesin. CumhurbaÅŸkanıma sesleniyorum, çocuÄŸum askerken öldü, ÅŸehittir. CumhurbaÅŸkanım ‘ÅŸehitler benim, gaziler benim, asker benim’ diyordu. Bizimle ilgilenmesini istiyorum. Bize dönmesini istiyorum. Biz ona ulaÅŸamadık o bize ulaÅŸsın.”
Aile, oÄŸullarının Bölücek Mezarlığı’ndaki kabri başına her gün giderek, kendilerine iletilecek iyi haberleri bekliyor.    
 

 

ASKERDE ÖLEN OĞULLARI İÇİN HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTILAR

-özel haber- ASKERDE ÖLEN OĞULLARI İÇİN HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTILAR

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün13
gülücük3
kızgın1
hayran0
şaşkın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Serkan RaNa

29 Haziran 2018 - 11:24

Kurt Allah rahmet eylesin mekanın cennet olsun kardeşim rabbim ailene sabırlar versin

Hikmet Deniz

29 Haziran 2018 - 11:23

Allah rahmet eylesin allah tüm şehit ve ölen gazilerimizerahmet eylesin ailelerine ve tüm yakınlarına, türk halkına sabırlar ihsan eylesin amin

Kadir Emine Karaduman

29 Haziran 2018 - 11:23

Sayın yetkililer duyun sesimizi sayın değerli cumhur başkanım duy sesimizi

Ibrahim Güler

28 Haziran 2018 - 10:16

Suriye yardım göçmenlere yardım işte bizim şehitlerimize mehmetcimizin gözlü yaşlı babası sen doldur şehid baba osmanlı torunları var

Ibrahim Güler

28 Haziran 2018 - 10:15

Adalet adalet yok ki siginmacilara adalet yardım şehitlerimize unutulur sen ağlama abi biz osmanlı yorumu yüz yanındayız

İbrahim Çolak

28 Haziran 2018 - 10:15

Allah sabır versin mekanı cennet olsun

Yorum Yazın

Canlı Radyo