Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

AİLE DESTEK BEKLİYOR.

AİLE DESTEK BEKLİYOR.

Zonguldak’ta, sinir hücrelerinde oluşan tümör nedeniyle kemoterapi gören 3 yaşındaki kız, ilik nakli olmayı bekliyor. 

Çaydamar Mahallesi Şirin Sokak’ta oturan Barış (28) ve eşi Bilay Kaya’nın (28) kızları Buğlem, geçen yıl karın bölgesindeki şişlikler nedeniyle Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine kaldırıldı.

Burada yapılan ilk tedavisinin ardından Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezine sevk edilen Buğlem’e, sinir hücrelerinde oluşan tümör (Nöroblastom) teşhisi konuldu.

Teşhisin ardından kemoterapi tedavisi görmeye başlayan küçük kızın, Ramazan Bayramı’ndan sonra İstanbul’da özel bir hastanede yapılacak tetkiklerini ardından ilik nakli olması bekleniyor. 

Baba Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir’de inşaatta çalışırken kızının hastalığı nedeniyle geri dönmek zorunda kaldığını ve kızına kendisinin yanı sıra eşi ve oğlundan alınacak kök hücrelerinden ilik nakli yapılacağını söyledi.

Haftaya hastaneye gideceklerini anlatan Kaya, "Kızıma kemoterapi uygulandı. Bizim iliklerimize bakacaklar. İnşallah buna gerek kalmadan kızımın kök hücrelerinden yapılan ilik uyar ve buna gerek kalmaz. Yaklaşık 10 aydır çalışamıyorum. Hastaneye gidip gelirken bazı işverenler izin almamda sorun olacağını düşünerek iş vermiyor. Kızımın, çocuklarımın ihtiyaçlarını zor karşılayamıyorum. Hastane masrafları karşılanıyor ama gidip gelmek bile masraf. Ben kızım için mücadele edeceğim. Onun sağlığına kavuşması için ne gerekiyorsa yapacağım. Hayırseverlerden bu konuda yardım istiyorum." diye konuştu.

Anne Bilay Kaya da kızının iyileşmesi için hayırseverlerin desteğini beklediklerini söyledi. 

 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo