Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Adaylığını açıkladı; çok çarpıcı sözler söyledi!

Adaylığını açıkladı; çok çarpıcı sözler söyledi!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Zonguldak Baro Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Özel Eroğlu, “yüzde 30’u FETÖ’cü çıkan bir camia, hala göğsünü gere gere gezebiliyor” dedi.


Eroğlu, İbrahim Kerem Ertem’in Zonguldak Baro Başkanlığı’ndan istifa etmesinin ardından Ereğli Hukukçular Derneği’nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, baro tarihinde ilk defa ilçeden birinin Baro Başkanlığına aday olduğunu söyledi.
“Hakimlerde göreve oturduklarında bir felaket”
Bu çok önemli ve kıymetli bir görev olduğunu beliren Eroğlu, ülke genlinde yargı sistemini eleştirdiği sözlerinde şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye’de yargı oldum olası sorunlar yumağıdır. Sadece avukatlara özgü değil, yargıçlardan başlayan ve yargının özünden kaynaklanan felaket bir durum söz konusudur. Her zaman bir maşa olmuştur. İstiklal Mahkemeleri’nden, Osmanlı öncesinden tutunda ihtilallerde her zaman problem olmuştur.
Devlet memurluğu görevine gelen ’devlet’ oluyor. Böyle bir şey yoktur. Herkes görevini yapacak. Hakimlerde göreve oturduklarında bir felaket. Yani bir avukat düşmanlığı, bir tanımazlık, bir saygısızlık. Yüzde 30’u FETÖ’cü çıktı. Avukatlardan belki yüzde 1 çıktı. Yüzde 30’ü FETÖ’cü çıkan bir camia, hala göğsünü gere gere gezebiliyor.”
“Yargı kendisine karşı adaletsiz”
Yargılamada adaletsizlik yaşandığını iddia eden Özel Eroğlu, “yargının, bir defa kendisine hayrı yoktur. Yargı, kendisine karşı adaletsizdir. Yetişen hukukçular yetersizdir. Böyle bir sorunlar yumağı içinde, belki bizimde bir katkımız olur diye, bir şeyler yapabiliriz düşüncesiyle Zonguldak Barosu Başkanlığına aday oldum” dedi.
“İlçelerden de baro başkanı olabilir diye düşündüm”
Avukatların itibarlarında sorun yaşandığını ileri süren Eroğlu, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Avukatların itibardan tutunda temsile varıncaya kadar bir sürü sorunu söz konusudur. Zonguldak’ta da şöyle bir gelenek oluşmuştu, hep Baro Başkanları Zonguldak’tan, Barolar Birliği Başkanları Ankara’dan. 1960-70’li yıllarda değiliz, yollar değişti, telekomünikasyon değişti, dünya değişti, değişmeyen bir şey var ilden baro başkanı. Günümüzde ilçelerden de baro başkanı olabilir diye düşündüm. Göreve, değişen koşulların bize sağladığı imkanlarla talip oluyoruz.”
Özel Eroğlu, 15-22 Ekim tarihleri arasında yapılacak toplam ise 460 delegenin oy kullanacağı Zonguldak Barosu seçimine Ereğli’den 110, Çaycuma’dan 60, Devrek’ten 45, Gökçebey ve Alaplı’dan 8’er, Merkez İlçeden ise ’yaklaşık’ 250 üyenin oy kullanacağını sözlerine ekledi.

Tayyar Kartal: Gururluyuz
Öte yandan, Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Tayyar Kartal’da, Ereğli’den çok sayıda avukatın katılarak destek verdiği toplantının açılış konuşmasında, Eroğlu’nun adaylığının, kendileri adına gurur verici olduğunu söyledi.

Gazetecilere kitabını hediye etti  
Diğer yandan Eroğlu, toplantıya katılan gazetecilere; ön sözünde düşünür Nietzsch’nin, “başarmak için keksin olmak yetmez, biraz da paslanmak gerekir” sözünü anımsattığı ceza avukatının yaşamından anıları anlattığı ’Yargıda Dört Mevsim’ isimli kitabını hediye etti. 

Adaylığını açıkladı; çok çarpıcı sözler söyledi!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Zonguldak Baro Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Özel Eroğlu, “yüzde 30’u FETÖ’cü çıkan bir camia, hala göğsünü gere gere gezebiliyor” dedi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
gülücük0
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Recep Gezer

15 Eylül 2017 - 09:16

Yeni. Görevinde başarılarını canabi. Allah dan. Dilerim Allah. Yolunu. Açık etsin. Inşallah

Yorum Yazın

Canlı Radyo