Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

A’dan Z’ye Ereğli…

A’dan Z’ye Ereğli…

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Organ Seçimlerine Başkan Adayı Niyazi Özcan, ilçe ekonomi tablosuna ilişkin geniş kapsamlı açıklama yaptı.


Özcan, haber merkezine ‘yazılı’ geçtiÄŸi açıklamasında, ‘özetle’ ÅŸunları kaydetti:

ÖNCE ZONGULDAK-EREĞLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ
“Bu ÅŸehirde bundan sonra projeler konuÅŸulacak. Ä°lçemizin en önemli sorunu istihdamdır demiyor muyduk? Öğleyse ilk iÅŸimiz parsel tahsisi yapılan firmalarımızın sorunlarını çözüm odaklı olarak masaya yatırmak ve onların üretime geçmelerini hızlandırmak olacaktır. Bunu baÅŸardığımızda göç hazırlığında olan 3000 kiÅŸiye ‘durun gitmeyin, iÅŸiniz hazır’ diyebileceÄŸiz.
Bütün gücümüzü bu iÅŸe mi vereceÄŸiz, elbette ki hayır, geçmiÅŸ yönetimler gibi sadece mevcut OSB’yi konuÅŸmayacağız, biz parsel tahsisi yapılan firmalarımızın sorunlarının çözümüne odaklanırken diÄŸer taraftan 2. Organize Sanayi Bölgesinin planlaması, yer seçimi ve teknik altyapısı ile ilgi çalışmalar için Bakanlığın kapılarını aşındıracağız.

ISLAH OSB
Kanunla yürütülen ve tüm ülkeyi kapsayan bir Devlet projesidir. Ä°lçemizdeki yeri Gülüç Irmağı mevkisindeki tesislerdir. Yapılacak düzenleme ile sanayinin disipline edilmesi öngörülmektedir. Bu alan üzerinde enerji, su, gaz ve arıtma gibi ortak altyapı tesislerinin kurulmasına imkan saÄŸlanacak, girdi maliyetlerinde saÄŸlanacak tasarruf ile rekabet edebilir hale geleceklerdir. En önemlisi Zonguldak-EreÄŸli OSB’deki yatırımcılara sunulan teÅŸviklerden istifade edebileceklerdir.

TERSANELER BÖLGESİ
Gülüç Çengelburnu Tersaneler Bölgesinde faaliyet gösteren tersanelerin öncelikli sorunu finans darlığıdır. Dünya’da baÅŸ gösteren küresel ekonomik krize raÄŸmen bu sektörde büyüyen ve güçlenen iki ülkeden biri Çin diÄŸeri Kuzey Kore’dir. Bizim firmalarımız bu iki ülkenin tersaneleri ile rekabet edememektedir, bunun tek sebebi bu ülkelerde sektörün devlet tarafından teÅŸvik edilmesidir. Öyleyse bunu biz de baÅŸaracağız ve tersanelerimize devlet desteÄŸi ve gerekirse sipariÅŸi devletten almak için var gücümüzle
Çalışacağız. Ayrıca kıyı kanununda yapılan değişiklikle, Tersaneler Bölgesindeki müteşebbislere Özel Endüstri Bölgesi kurabilme imkanı getirilmiştir, tersanecilerimiz endüstri bölgesi ilan edildikten sonra tersanecilik dışında başka işlerle de iştigal edebilme imkanına kavuşacaklardır.

KÜÇÜK SANAYİCİ
Talaşlı imalat yapan üyelerimizin imalat sanayi içinden sağladığı girdilerle, hem sanayiinin diğer sektörlerine çok çeşitli mal ve hizmet üreten makina, aksam ve aletleri imal etmelerini, hem de ürettikleri bu makinaları, dünya boyutunda tüketiciye sunmalarını sağlayacağız ve onları öncelikli ve ayrıcalıklı bir yapıya kavuşturacağız.

ULAÅžIM
Kdz. Ereğli ile Devrek ilçesi arasında var olan ve yıllardır çözülemeyen ulaşım sorununun çözümünü hızlandıracağız. Devrek ulaşımı ile ikinci en büyük metal sanayi bölgesi olan Karabük bölgesine ulaşım mesafemiz kısalacaktır. Bu başarıldığında zaman, yakıt gibi maliyetleri düşürerek metal koridorunun güçlenmesine katkı sağlayacaktır. Ayrıca sanayicimiz yakın bir gelecek de tamamlanması beklenen Filyos Endüstri Bölgesi ile de daha kolay bir ulaşım imkanına kavuşabilecektir.

TURÄ°ZM
Kdz. Ereğli ilçesine bir yat limanı yapılması halinde turizme yönelik altyapı da güçlenecektir.Bu yatırım müteşebbislerin dikkatini çekecek ve turizmin diğer kollarında da yatırımların önünü açacaktır.

TEÅžVÄ°K
Zonguldak ili genel teÅŸvik sistemi içerisinde 3. Bölge kapsamındadır. Zonguldak ili yıllardır kamu ağırlıklı üretim politikaların etkisi altında kalmıştır. Piyasa ekonomisi sisteminin ön plana çıkmaya baÅŸladığı 1980’li yıllardan sonra Erdemir’in özelleÅŸtirilmesi ve TTK’nın küçültülmesi neticesinde bu kurumlardan elde edilen ücret gelirleri ve Erdemir Vakfı ile Zonguldak AmelebirliÄŸi’nin mevduat hacminin yüksek oluÅŸu sosyoekonomik olarak Zonguldak’ı hep yukarı da göstermiÅŸ ve genel teÅŸvik sistemi içerisinde hep 3. Bölge kapsamında yer almıştır. Ancak bugün bu kurumlarda uygulanan politikalar ve yetersiz sanayi altyapısı nedeniyle ilimizin hızla geriye gittiÄŸi gerekçeleri ile teÅŸvik önceliklerinin artırılmasına çalışacağız.

LÄ°MAN
İlçemiz tersaneler bölgesindeki havuzun tahmil ve tahliye işlemini de yaparak ilçemize ekonomik açıdan canlılık katacak bir limanın hayata geçirilmesi için çalışacağız.

ÃœNÄ°VERSÄ°TE
Biz öğrenciye ilçe ekonomisini kurtaracak gözle bakmıyoruz, potansiyelimizin farkında olarak ilçe ekonomisini düzlüğe çıkarmak bizim asli görevimizdir. Üniversite ve öğrenci ilçemizin bilimsel ve sosyal kültürel yönden gelişmesine katkı verecektir, üniversiteyi bunun için çok önemsiyoruz.

AB PROJE HÄ°BE DESTEKLERÄ°
İş ve sosyal hayattaki, potansiyel projelere ve proje fikirlerine fon sağlamak amacıyla, ulusal ve uluslararası platformlarda izlenmesi gereken, süreli ve süresiz periyodlarda açık olan, duyurusu yapılan ve alınmayı bekleyen çok sayıda proje hibe desteği bulunmaktadır. Bu destekleri alarak üyelerimize hizmet olarak yansıtacağız.

NAKLİYE SEKTÖRÜ
Ä°lçemizdeki kuru yük taşıyıcısı nakliye ve lojistik personel serviscileri ve araç servis hizmetleri sektörü zor durumdadır demeyeceÄŸiz. Bu iyimserlik olur düşüncesindeyiz, doÄŸru cümle ‘nakliye sektörü bitme noktasına getirilmiÅŸtir’ olmalıdır. Sektörün içinde olan bir kiÅŸi olarak sorunları ve çözüm yollarını çok iyi biliyorum, bu sektörü ayaÄŸa kaldırmak boynumuzun borcudur.

TSO’NUN HÄ°ZMET ÃœCRETLERÄ° TARÄ°FESÄ°
Başbakanımız açıklama yaparak şirket kuruluş işlemlerinin kolaylaştırıldığını ve 650 TL. maliyetinin olduğunu duyurmuştur. Bu ücrete ilaveten, TSO üyesinden 800 TL. hizmet parası almaktadır. Bu para ayrıca şirketlerin tüm değişiklik işlemlerinde de alınmaktadır. Bu tarifeyi değiştireceğiz, üyemizin bu yüksek ücretlerle ezdirilmesine izin vermeyeceğiz.

“Gönül ALMASINI DA ÇOK Ä°YÄ° BÄ°LÄ°RÄ°Z”
Artık sözlerin bittiÄŸi noktaya gelmek üzereyiz. Önümüzdeki 4 yıllık dönemin de kayıp bir dönem olmasını istemiyoruz. Bu yarış içinde kırdığımız insanlar olabilir, ahde vefanın ne olduÄŸunu çok iyi biliriz. Gönül almasını da çok iyi biliriz. Ancak unutulmasın ki koltuk sevdamız yoktur, hiç biz zaman olmamıştır. Yaptığımız her ÅŸey koltuk için deÄŸil, sadece hizmet içindir.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo