Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Açıklandı! İşte, kurban kesemeyeceğiniz yerler!!!

Açıklandı! İşte, kurban kesemeyeceğiniz yerler!!!

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesi Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, Kurban Bayramı öncesi ve esnasında EreÄŸli’de kurbanlık hayvanların satışı, kurban kesim yerleri, uyulacak usul ve esaslara iliÅŸkin karar almakla yetkili “Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun” toplanarak bir dizi karar aldığını bildirdi.


Madenoğlu, yaptığı yazılı açıklamada komisyonun, bayramda kurban kesmek isteyen vatandaşların kurbanlarını, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde kesmelerine veya vekalet yoluyla kestirmelerine yardımcı olmak ve kurban kesim yerlerini belirlemek üzere toplanarak karar aldığını belirtti. Nazımoğlu, komisyonun kararlarına ilişkin şöyle dedi:
“Karadeniz EreÄŸli’de, Kurban Bayramı öncesi ve esnasında kurbanlık hayvan satış alanı olarak,  Delihakkı Belediye Åžantiye Tesisleri tahsis edilmiÅŸtir.
Kurbanlık hayvan kesim yerleri
Kurban kesim noktaları için ise şu alanlar belirlenmiştir:
Kdz. Ereğli Belediyesi Kepez Mahallesi Dubleks Evler yanı.
Kdz. Ereğli Belediyesi Balı Mahallesi Belediye Mezbahası.
Gülüç Beldesi Merkez Mahallesi No:6 (Boş bina altı)
Köylerde ise herkesin gelip geçtiği yerler, köy meydanları, park vb. yerler dışındaki mahaller.

Kurban kesimi yapılamayacak yerler
Park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık yerler, ana yollar, tali yollar, köprü ve üst geçit altları, evlerin sokağa açılan kapı önü vb. yerlerde kurban kesimi yapılmaz.

Kurallara uymayanlara uygulanacak cezalar  
Kanun ve Yönetmelikte belirtilen usul ve kurallara uyulmadan kurban kesildiğinde; fiilin çeşidine göre 227 liradan başlamak üzere 546 lira, 1267 lira, 2752 lira, 50.975 liraya kadar para cezası söz konusudur.

Dişi hayvanların kurbanlık olarak kesimine ilgili
a) İlimiz ve İlçelerinde bulunan tüm Kurban Satış yerlerine, gebe ve damızlık değeri taşıyan dişi büyükbaş ve küçükbaş hayvanların girişi yasaktır.
b) İlimiz İl ve İlçe sınırlarında bulunan kurban kesim yerleri, mezbahane, bahçe, köy meydanı gibi yerlerde dişi büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kurbanlık olarak kesimi yasaklanmıştır.
c) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Zonguldak Ä°l ve Ä°lçe Müdürlüklerinde görev yapan Resmi Veteriner Hekimler diÅŸi hayvanlar için kurbanlık pazarlarına “Canlı Hayvan Sevklerine Mahsus Yurtiçi Veteriner SaÄŸlık Raporu” tanzim etmeyecekler, Nakil Belgesi düzenlemeyeceklerdir.
d) Kurban Bayramı süresince kesimhanelerde görevli Resmi Veteriner Hekimler ve kesimhanelerin sorumlu Yöneticileri; dişi ve damızlık değeri taşıyan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kurbanlık olarak kesimine izin vermeyeceklerdir.
e) İl ev İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri; kesimhane sahiplerini, kesimhane sorumlu yöneticilerini, kesimhanelerde bulunması zorunlu personeli, resmi Veteriner Hekimleri, Belediyi Veteriner Hekimlerini, Muhtarlıkları bilgilendireceklerdir.
f) Alınan kararlara uymayanlar hakkında, ilgili mevzuat kapsamında yasal iÅŸlem yapılacaktır.”

Ä°RTÄ°BAT TELEFONLARI
Açıklamada, vatandaşların danışma veya yaşadıkları sorunlar için de başvurabilecekleri makam ve telefon numaraları şu şekilde sıralandı:

Belediye Başkanlığı: 0372 333 1153-0545 725 7675

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü: 0532 393 1605

Toplum Sağlığı Merkezi: 0543 804 0106

İlçe Müftülüğü: 0372 323 7160

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo