Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ABD, GÜLEN DOSYALARINI İNCELİYOR!..

ABD, GÃœLEN DOSYALARINI Ä°NCELÄ°YOR!..

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, FETÖ’nün darbe giriÅŸimi sonrası örgütün elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi istemiyle Türkiye’den gönderilen belgelerin ulaÅŸtığını belirterek, "Adalet Bakanlığı ÅŸu anda bunları inceliyor." dedi.

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe giriÅŸimi sonrası örgütün elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi istemiyle Türkiye’den gönderilen belgelerin ulaÅŸtığını belirterek, "Adalet Bakanlığı ÅŸu anda bunları inceliyor. Bütün iade süreci hukuki bir çerçevede devam edecektir ve biz de bu sürece saygı duyacağız." dedi.

Kirby günlük basın toplantısında, Türkiye’de 15 Temmuz’daki darbe giriÅŸimini organize eden FETÖ’nün elebaşı Gülen’in iadesi istemiyle ilgili yürütülen iÅŸlemler konusunda bilgiler aktardı.

Gülen’in iadesi konusunda henüz bir geliÅŸme olmadığını belirten Kirby’e, Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ ve DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu’nun, "FETÖ elebaşının ABD’den baÅŸka bir ülkeye kaçabileceÄŸi" yönündeki uyarıları anımsatılarak, "ABD’nin Gülen’in kaçmaması için bir önlem alıp almadığı" soruldu.

Kirby, konunun ABD DışiÅŸleri Bakanlığı tarafından takip edilmediÄŸini dile getirerek, “Bu Adalet Bakanlığı ile ilgili bir durum ve ben bu konuda konuÅŸamam.” dedi.

Bu konuda söyleyebileceÄŸi bir ÅŸey olmadığını savunan Kirby, "Adalet Bakanlığı ve güvenlik kuvvetlerinin cevap vermesi gerekir. Biz bazı belgeler aldık ve Adalet Bakanlığı ÅŸu anda bunları inceliyor. Bütün iade süreci hukuki bir çerçevede devam edecektir ve biz de bu sürece saygı duyacağız. Bunun ötesinde bir ÅŸey söyleyemem.” diye konuÅŸtu.

ABD Adalet Bakanlığı: Belgeleri analiz etmeye başladık

ABD Adalet Bakanlığı sözcülerinden Peter Carr da AA muhabirinin, "FETÖ’nün elebaşı Gülen’in ülkeden kaçma ihtimali"ne iliÅŸkin sorularını cevapsız bıraktı.

Carr, “Türkiye Adalet Bakanlığı Gülen hakkında bize belgeler verdi ve biz de bu belgeleri analiz etmeye baÅŸladık.” dedi.

ABD DışiÅŸleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili ise, Kirby’nin Gülen dosyası ile ilgili açıklamaları konusunda AA’ya yaptığı deÄŸerlendirmede, ABD Adalet ve DışiÅŸleri bakanlıklarının ortak bir grup kurduÄŸunu ve bu grubun dosya üzerine çalıştığını bildirdi.

"Votel’in darbecileri desteklediÄŸi doÄŸru deÄŸil"

Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, Pentagon’un, 15 Temmuz’daki baÅŸarısızlıkla sonuçlanan darbe giriÅŸiminin arkasında olduÄŸu yönündeki görüşlerin doÄŸruyu yansıtmadığını belirtti.

Cook, günlük basın toplantısında, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe giriÅŸimi ve sonrasında yaÅŸayan geliÅŸmelere iliÅŸkin soruları yanıtladı.

Sözcü Cook, ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel’in darbe giriÅŸimine destek verdiÄŸi yönündeki sözlerin doÄŸruyu yansıtmadığını belirterek, “Votel’in herhangi bir anlamda darbe giriÅŸimi yapan askerleri desteklediÄŸi yönündeki görüşler doÄŸru deÄŸildir.” dedi.

ABD’nin Türkiye’deki darbe giriÅŸimini defalarca kınadığını anımsatan Cook, Türkiye’ye ve seçilmiÅŸ hükümetini desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo