Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

84 Sanıklı FETÖ/PDY Davası

84 Sanıklı FETÖ/PDY Davası

Zonguldak’ta Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan, örgüt elebaşı Fetullah Gülen`in de aralarında bulunduğu, 7`si tutuklu 14`ü firari 84 sanığın yargılanmasına devam edildi.


Edinilen bilgiye göre, Zonguldak’ta FETÖ/PDY soruÅŸturması kapsamında 6’sı tutuklu sanık, sabah saatlerinde cezaevi araçları ile Zonguldak Adliyesine getirildi. “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs”, “Silahlı terör örgütüne üye olmak”, “Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık”, “Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet” suçlamalarıyla 63 sanık 2’nci kez hakim karşısına çıktı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada örgütün ildeki "mütevelli heyeti"nde oldukları iddiasıyla ağırlaÅŸtırılmış müebbet ve çeÅŸitli sürelerde hapis cezası istemiyle yargılanan 7'si tutuklu 63 sanık ve avukatları katıldı.

Sanıkların dinlenildiÄŸi davada sanıklardan Necati Yılmaz, savunmasında, hakkındaki suçlamaları reddederek "Silahlı veya silahsız terör örgütüne üye olmadım. Ben muhafazakar bir insanım. Cemaat denilen yapının içerisine faydalı olabilmek için girdim. 17/25 Aralık operasyonlarından sonra cemaate uzak durmaya çalıştım. 15 Temmuz darbe giriÅŸiminden sonra gerçekleri gördüm. Darbe giriÅŸiminden sonra ben ÅŸehir dışındaydım. Hakkımda yakalama kararı çıktıktan sonra ortamın düzelmesini bekledim. Bu sırada Ä°stanbul'da saklanıyordum. Gözaltına alınanların iÅŸkence gördüklerini, ağır baskı altında kaldıklarını sosyal medyadan okuyunca korktum. Suçsuzum ve tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan M.S.'nin adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar verdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo