Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

81 ildiler… Hepsi birdiler…

81 ildiler… Hepsi birdiler…

Türkiye’nin 81 ilinde hazırlanan “81 Ä°liz Hepimiz Biriz” projesi kapsamında hazırlanan sergi, EreÄŸli’de eÅŸ zamanlı olarak açıldı.


81 Ä°lin kendine özgü tarihi, turistik mekanları, kültürel öğelerin ve yöresel tatların tanıtılmalarına yönelik tüm Türkiye’de eÅŸ zamanlı olarak gerçekleÅŸtirilen 81 Ä°liz Hepimiz Biriz proje sunum sergisi Kdz.EreÄŸli’de de açıldı.
Ören Ä°lk-Orta Okulu’nun hazırladığı ve Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürlüğü ile Belediyenin katkılarıyla gerçekleÅŸen serginin açılışı 13 Aralık ÇarÅŸamba günü Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral Sergi Salonu’nda düzenlenen törenle yapıldı.
Açılış öncesi gazetecilere proje hakkında bilgi veren projenin Zonguldak Koordinatörü Ören Ä°lk-Orta Okulu öğretmenlerinden Semra Yalmancı Yücel, serginin 81 Ä°l’de eÅŸzamanlı olarak açılacağını ifade ererek şöyle dedi:
“Projemizin adı ’81 Ä°liz Hepimiz Biriz’. Bu projede 81 Ä°l’den 81 Okul ve 81 öğretmen bir araya geldik. Okullarda bu hafta Yerli Malı Haftası olarak kutlanıyor. Bu proje ile de Yerli Malı Haftalarında alışılan gelen yeme içmenin dışına çıkıp; ülkemizde üretilen yerel ürünlerimiz neler, turistik yerlerimiz, kültürel öğelerimizi içeren konular hakkında her okul kendi afiÅŸini hazırladı. Sonra bunları hayata geçirdik ve tüm Türkiye’de ÅŸuan bu sergiler açılıyor. Bunun milli birliÄŸimize de güç katacağını düşünüyorum. Sergimiz 3 gün boyunca açık kalacak, tüm halkımızı bekliyoruz.”
Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesini Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ve proje koordinatörü Semra Yalmancı hayırlı olsun dilekleri ile kestiler.
Açılışın gerçekleşmesi ile birlikte ise 81 İl için hazırlanan ve içeriğinde bu şehirler hakkında bilgilerin olduğu afişler, o illerin yöresel kıyafetlerini giyen öğrenciler tarafından sergiyi gezenlere anlatıldı. Sergide ayrıca davetlilere yörelere ait yiyecekler den de ikramlarda bulunuldu.

81 ildiler… Hepsi birdiler…

Türkiye’nin 81 ilinde hazırlanan “81 Ä°liz Hepimiz Biriz” projesi kapsamında hazırlanan sergi, EreÄŸli’de eÅŸ zamanlı olarak açıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran4
gülücük1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo