Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

80 milyona adalet istiyoruz!

80 milyona adalet istiyoruz!

CHP Zonguldak Milletvekili Ãœnal DemirtaÅŸ, 26-29 AÄŸustos tarihleri arasında Çanakkale’de gerçekleÅŸtirilen “Adalet Kurultayı” ile ilgili açıklamada bulundu.


DemirtaÅŸ, adalet vurgusu yaptığı yazılı açıklamasında, “Devlet güçlüler, zenginler için olduÄŸu kadar yoksullar ve güçsüzler için de adaleti saÄŸlamalıdır” dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaÅŸan 80 milyon yurttaÅŸ için adaletin saÄŸlanması gerektiÄŸini belirten DemirtaÅŸ, ÅŸunları kaydetti:
“Siyasi iktidarın her taraftan kuÅŸattığı ve müdahele ettiÄŸi, siyasallaÅŸmış bir yargı sistemi adalet saÄŸlayamaz. Siyasi otorite karşısında eÄŸilen, bükülen, adaleti saÄŸlamaktan çok, siyasal iktidarın taleplerini ve isteklerini yerine getiren, iktidardan korkan, cübbelerinin kendilerine yüklediÄŸi sorumluluÄŸu yerine getiremeyen, mesleki itibarı verildikleri adaletli kararlarla deÄŸil de,  sonsuz itaat ile saÄŸlanacağı yanılgısı içinde olan yargı mensuplarına ve Türkiye’deki adaleti bitiren Ak Parti hükümetine  inat;  sonuna kadar  hak, hukuk, adalet talebimizi, bağımsız ve tarafsız yargı mücadelemizi, Türkiye’de adalet 80 milyon için ve tam olarak saÄŸlanıncaya kadar sürdüreceÄŸiz.

Adalet ortak paydamız!
Genel BaÅŸkanımız Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun baÅŸlattığı Adalet Yürüyüşü ile baÅŸlatılan adalet umudu, Çanakkale’deki ’Adalet Kurultayı’ ile güçlendi. Çünkü adalet, toplumun her kesiminin ortak paydasıdır. Güvenpark’ta adaletin yeniden tesisi için 2 bin kiÅŸi ile baÅŸlatılan yürüyüş, Maltepe’de 2 milyon kiÅŸinin katıldığı mitingimizle taçlandı. Bu yürüyüş, dünya demokrasi tarihine, en uzun süreli ve mesafeli demokratik yürüyüş olarak altın harflerle yazılmıştır. Maltepe’de korkuya boÄŸulmak istenen bir toplumun adalet haykırışı, Çanakkale’de vücut bulmuÅŸtur.

Çanakkale ruhu bize güç verdi!
Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı topraklarda, toplumun her kesiminden vatandaşımızla on binlerce vatandaşımız ile birlikte gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz Adalet Kurultay’ından son derece önemli sonuçlar çıktı. YoÄŸun bir program içinde 8 panelin, 77 Çalıştayın yapıldığı kurultayda 679 konuÅŸmacı söz aldı. Her bir baÅŸlık, konusunda uzman katılımcılar tarafından, tüm yönleriyle ele alındı ve tüm bu çalışmalar da kayıt altına alındı. Bu yönüyle de tarihe ayrı bir not düşülmüş oldu.

Adalete erişim, temel bir haktır!
Moderatörlüğünü yaptığım ’Adalete EriÅŸim Hakkı’ baÅŸlıklı panelde birbirinden deÄŸerli konuklarımızla, adalete eriÅŸimi, olması gerektiÄŸi düzeyde saÄŸlanamayan dezavantajlı gruplar  ile ilgili olarak önemli ve deÄŸerli görüşme ve deÄŸerlendirmeler yaptık.
Yapılan deÄŸerlendirme ve görüşmeler sonucunda adalete eriÅŸimde kadınlar, engelliler, yoksullar, sığınmacılar gibi dezavantajlı grupların yaÅŸadığı sorunlarla, bu sorunların aşılması için yapılabilecekler ve atılabilecek somut adımlar  konusunda da düşünceler dile getirildi.”

Adalet anıtına bir tuğla!
Adalet Anıtı’na da isminin yazılı olduÄŸu tuÄŸlayı koyan CHP Zonguldak Milletvekili Ãœnal DemirtaÅŸ, bu anıtın tarihe geçeceÄŸini belirtti. Çanakkale’de yapılan adalet kurultayında yapılan çalışmaların Türkiye’de ki adalet sorununun çözümü için kitaplaÅŸtırılacağı bildirildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo