Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

7 operasyon geçiren Berat yardım istiyor

7 operasyon geçiren Berat yardım istiyor

*Asgari ücretle geçimlerini sağlayan baba Ayhan Ablay, apartman katının bodrumunda ahşaptan kendi elleriyle yaptığı yürüyüş alanı ve inişli çıkışlı ahşap merdiveni ile oğlunu tedavi etmeye çalışıyor.


*Ablay, epilepsi hastası oğlunun tedavisi için artık dayanacak güçlerinin olmadığını tek çare olarak yurt dışında bir ameliyat yapılarak çocuğunun sağlığına kavuşabileceğini söyledi.

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde 9 yılda 7 kez ameliyat olan 9 yaşındaki epilepsi hastası Berat çare arıyor.
Ä°lçede geçimini kapıcılık yaparak saÄŸlayan Ayhan Ablay, çocukları Berat Albay’ın 1 yaşındayken havale geçirdiÄŸini söyledi. Hastaneye kaldırılan Berat, bir süre sonra yürüme ve oturma yetisini kaybetti. 9 yılda 7 kez ameliyat olan epilepsi hastası Berat’ın gözlerinde de rahatsızlık baÅŸladı. Çocuklarının nöbet geçirdiÄŸini belirten aile yardımseverlerden destek beklediklerini anlattı. 
Çaresiz baba, gazetecilere şu sözlerle konuştu:
60 BÄ°N LÄ°RA LAZIMDI AMA…
"Gece yarısı son anda fark ettik ve apar topar acile kaldırdık. Ancak beli zaman sonra çocuÄŸum ne oturma ne yürüme ne de emekleme hiçbir ÅŸey yapamaz oldu. Ä°stanbul’da özel bir hastaneye gittik, bize 60 bin lira karşılığında ameliyat önerdiler. Benin durumum olmadığı için bunu karşılayamadık ameliyat ettiremedik. Daha sonra yakınlarımızın desteÄŸi ile Ä°stanbul ve Ä°zmir olmak üzere toplam 7 ameliyat oldu. Bu süre zarfında bu hastalık gözlere de hasar verdi. Kocaeli’de gözlerinden ameliyat oldu, halen daha havale geçirmeleri sürüyor.
ÃœSTÃœN ZEKALI
ÇocuÄŸum için ses ve ışık hepsi yasak. Okulda okuyor, ancak okulda ses ve ışık olması zarar veriyor. Sosyal aktivitelere katılamıyor. Öğretmenler, çocuÄŸumun üstün zekalı olduÄŸunu söylediler. Ä°stiklal Marşı’nın tüm kıtalarını ezberleyerek söylemesiyle okul birincisi oldu madalya ve baÅŸarı belgesi aldı. ÇocuÄŸumuzun üstünde bulunduÄŸu korseyi yurt dışından getirttik. En sonunda Ä°zmir’de ketojonik bir özel bir tedavi merkezine gittik. ÇocuÄŸumuz orada tedavilerle biraz ilerleme oldu. Ancak bu tedavi çok maliyetli, gücümüz yetmiyor. Biz artık ailemle dayanamıyoruz. Tek çare yurtdışında bir ameliyat olmasıdır. Bu nedenle devletimizden yardım talep ediyoruz. Bize kucak açmalarını bekliyoruz."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün4
kızgın1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo