Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

7 bin bekçi alınacak

7 bin bekçi alınacak

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın talimatıyla Ä°stanbul, Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay öncelikli olmak üzere 7 bin bekçi alınacak.İçiÅŸleri Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın talimatı doÄŸrultusunda çarşı ve mahallelerde halkın can ve mal güvenliÄŸini saÄŸlamada kolluk kuvvetlerine yardımcı olmaları amacıyla, "Çarşı ve Mahalle Bekçileri" teÅŸkilatı güçlendirilecek.Bu kapsamda halihazırda 5 bin 392 olan kadro sayısı kademeli olarak artırılacak. Sonraki süreçte 7 bin yeni bekçi için kadro tahsisinin ardından ise valilikler vatandaÅŸları internet siteleri üzerinden bilgilendirecek.DoÄŸu Anadolu’daki illerin ardından ilk etapta Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay için bekçi alımı yapılacak.

5 ilde 280 bekçi ataması bir ay içinde yapılacak

Geçen yıl Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Åžanlıurfa ve Şırnak valilikleri tarafından yapılan duyurunun ardından, çarşı ve mahalle bekçisi olabilmek için baÅŸvuran adaylardan gerekli ÅŸartları taşıyan 280’i bir ay içerisinde görevlerine baÅŸlayacak. Bekçilerin 69’u Diyarbakır, 40’ı Hakkari, 49’u Mardin, 1’i Åžanlıurfa, 121’i ise Şırnak’ta görev yapacak.Ä°stanbul’da 700, Şırnak’ta ise 100 çarşı ve mahalle bekçisi alımı için baÅŸlatılan süreç de devam ediyor. GiriÅŸ sınavları her iki ilin valilikleri tarafından belirlenen tarihlerde kaymakamlıklar tarafından yapılacak. Ä°stanbul için tahsis edilen bekçi kadrosu sayısının da önümüzdeki dönemde artırılacağı ve yeni bekçi alımlarının yapılacağı belirtilirken, buna iliÅŸkin duyuruların da kaymakamlıklar tarafından yapılacağı öğrenildi.Söz konusu illerde ihtiyaç duyulan bölgelerde görevlendirilecek yeni bekçiler, genel kolluk kuvvetlerinin derhal müdahalesine imkan bulunmayan acele ve zaruri hallerde vatandaÅŸların can ve mal güvenliÄŸini saÄŸlayarak, suçluların yakalanmasında güvenlik güçlerine yardımcı olacak.

Ä°stenilen belgeler ve aranan ÅŸartlar

Bekçi olabilmek için baÅŸvuran adayların Türk vatandaşı olması, lise ve dengi okul mezunu olması ve baÅŸvurdukları illerde en az bir yıl ikamet etmeleri gerekiyor. Ayrıca adaylardan 30 yaşından yukarı olmama, görev yapmaya engel bir hastalığı bulunmama, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uÄŸramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı baÅŸka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmama gibi ÅŸartlar aranıyor.Aranan ÅŸartları taşıyanlar, öncelikle sözlü sınava tabi tutulacak, sözlü sınavdan geçerli not alan adaylar yazılı sınava girmeye hak kazanacak. Yazılı sınav sonuçlarına göre asil ve yedek aday listesi belirlenecek. Tüm aÅŸamalarda baÅŸvuru ÅŸartlarını taşımadıkları anlaşılan adayların iÅŸlemleri ise iptal edilecek.100 üzerinden 70 puan alan adayların baÅŸarılı sayılacağı sözlü sınavının sonuçları, baÅŸvurunun kabul edildiÄŸi ilçe kaymakamlığının internet adresinden ilan edilecek.Yazılı sınavda adaylara Türkçe, Tarih, Matematik ve Genel Kültür derslerinden hazırlanan sorular yöneltilecek. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo