Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

500 İŞSİZ, KURAYLA GEÇİCİ İŞ SAHİBİ OLDU

500 İŞSİZ, KURAYLA GEÇİCİ İŞ SAHİBİ OLDU

Zonguldak’ta Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında çeÅŸitli kamu kurum ve kuruluÅŸlarında 4 ay görev alacak 500 kiÅŸi, 6 bin 652 baÅŸvuru arasından kurayla belirlendi.

Merkez ve ilçelerde çalışacak yardımcı hizmetler personeli için Zonguldak Merkez Mesleki EÄŸitim Merkezinde noter huzurunda kura çekimi yapıldı. 

6 bin 652 adayın kayıt numaralarının yazılı bulunduğu topların kaseden çekilmesiyle belirlenen 500 şanslı arasına girenler sevinç, ismi çıkmayanlar ise üzüntü yaşadı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, gazetecilere yaptığı açıklamada, TYÇP kapsamında işe başlayacak 500 kişinin kurasının çekildiğini söyledi.

Genel müdürlüklerince daha önce de 522 kişilik kontenjan ayrıldığını anımsatan Demirsu, şöyle konuştu:

"Bugün kurasını yaptığımız 500 kişi için de genel müdürlüğümüz ek kontenjan verdi. Kuradan ismi çıkanlar belli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışacaklar. İşe alınanlar 4 ay geçici olarak işe alınacak. Süre bitiminin ardından tekrar yeni programlarımız başlayacak. Buradaki amaç uzun süre iş bulamayan 35 yaş üstü erkekler ile dezavantajlı grupta bulunan kadınlarımızın yanı sıra engelli, terörle mücadelede yaralananlar ve eski hükümlüler, kurada birinci listeden seçiliyor.

Amacımız uzun süre çalışamayan, çalıştırılamayan ve işe yerleştirilemeyen grupları bu yolla geçici istihdam etmektir."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo