Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

5’i tutuksuz 73 sanığın yargılanması devam ediyor

5’i tutuksuz 73 sanığın yargılanması devam ediyor

FETÖ/PDY’nin Batı Karadeniz emniyet yapılanması davası kapsamında aralarında eski emniyet müdürleri, amirler, komiser ve polis memurlarının bulunduÄŸu 68’i tutuklu 73 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.


Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülecek olan duruÅŸma öncesinde tutuklu 68 sanık yoÄŸun güvenlik önlemleri altında cezaevi araçlarıyla adliyeye getirildi. Sanıklar arasında "emniyet imamları" ile eski emniyet müdürleri, amir, komiser ve polis memurlarının da bulunduÄŸu 73 sanığın yargılanmasına bugün de devam edilecek. Sanıklardan 5’i ise tutuksuz yargılanıyor.
Bugün görülecek olan duruşmada savunma avukatlarının savunmalarına devam edilmesi bekleniyor. Dün görülen duruşmada ise savunma yapan savunma avukatları müvekkillerinin suçsuz olduğunu belirterek tahliyelerini talep etmişti.
Hazırlanan iddianamede ise sanıklar hakkında "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs", "TBMM’yi ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs", "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs", "Silahlı terör örgütüne üye olma veya silahlı terör örgütü yönetme" suçlamalarıyla 3’er kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet ile 7 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo