Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

4’üncü toplantı oldu, komisyon kurma kararı yeni çıktı!

4’üncü toplantı oldu, komisyon kurma kararı yeni çıktı!

Karadeniz EreÄŸli’nin Ä°l olması noktasında ilçe genelinde baÅŸlatılan ilçedeki kanaat önderlerinin bir araya gelerek dördüncü kez gerçekleÅŸtirdiÄŸi toplantıdan, komisyon kurulması kararı çıktı.


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinin ’Ä°l olması’ için baÅŸlatılan toplantıların EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) ev sahipliÄŸinde Oda’nın konferans salonunda gerçekleÅŸtirildi.
AK Parti EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, toplantıda yaptığı konuÅŸmada, ’Ä°l’ olma konusunu önemsediÄŸini söyledi. Bartın, Karabük, Bayburt ve Gümüşhane’yi örnek gösteren Çakır, şöyle dedi:

“Ankara’ya gideriz”
Türkiye’de 30 tane büyükÅŸehrimiz var geriye kalan 51 il için bir çalışma söz konusu. Åžu önemli; EreÄŸli ve Alaplı ölçeÄŸinde EreÄŸli il olsun mu diye anket yapsak, yüzde 100’e yakın çıkacağına hep birlikte inanıyoruz. Biz de halkın temsilcisiyiz, halk neyi talep ediyorsa siyasi koltuklarımız görevlerimiz ne olursa olsun biz bu halkın hizmetkarıyız.
Biz il olması noktasında alınacak her türlü kararın yanındayız. Åžunu söylemek istiyorum Türkiye’de 3-4 tane ilçe il olacaksa bunlardan biri Kdz. EreÄŸli olacaktır. Gerekiyorsa ondan randevu talebinde bulunur Ankara’ya gideriz."

Ocakçı: Hep aynı şeyler
CHP EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Sertan Ocakçı’da, dördüncüsünü yapılan toplantıda hep aynı ÅŸeylerin söylendiÄŸini belirterek ÅŸunları kaydetti:
“Åžu ana kadar bir arpa boyu kadar yol gidemedik. Sıkıntımız var hiç kimse Zonguldak’ın büyükÅŸehir, bütünÅŸehir olmasını istemiyor. Herkes EreÄŸli’nin il olmasını istiyor. BüyükÅŸehir, bütünÅŸehir olmak veya EreÄŸli’nin il olması bizlerin isteÄŸi ama mevcut iktidarın isteÄŸi deÄŸil. Çünkü Zonguldak’tan büyükÅŸehir olunca köyleri de mahalle yaparak, genel, yerel seçimde daha büyük bir oy çıkartmak demek.
Alaplı’nın, Gümeli Belediye BaÅŸkanı, Kandilli Belediye BaÅŸkanı burada, olamayanlar da bugün olamadılar. 4 toplantıdır EreÄŸli’nin Belediye BaÅŸkanını bekliyoruz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı çıksın desin ki ben EreÄŸli’nin il olması kavramına karşıyım ya da yanınızdayım.”

Demirtürk: Ereğli mağdur olacak
MHP Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk de şu sözlerle konuştu:
"Ben MHP’nin ilçe baÅŸkanıyım evet iktidar partisinin ortağı falan deÄŸilim. Ben belediyeden imara yerimi açmıyorum, benim ticaretimi güzelleÅŸtirmiyorlar, EreÄŸli’nin yollarını daraltan ben deÄŸilim. Onların yaptığı eksiklikleri kabul etmiyorum. Bu toplantılara katılmamalarını da ÅŸiddetle kınıyorum, kimseye de saygı duymuyorum. EreÄŸli’nin menfaatinden kaçan insana benim saygım olmaz. Birlikte bir araya geldik. Ben beraber alınan karara saygı duyarım. BütünÅŸehir de büyükÅŸehir de EreÄŸli maÄŸdur olacak.”

Kumaş: Bir kısım engel oluyor
Saadet Partisi (SP) Musa KumaÅŸ’ın sözleri ise şöyle oldu:
"Ä°lk toplantıda EreÄŸli’nin önünü kesen bir takım siyasi büyüklerin olduÄŸunu ifade etmiÅŸtim. Yerelde ne kadar bağırırsak bağıralım bir kısım engel oluyor. BütünÅŸehir olacaksa merkez EreÄŸli olmalı. Burada atılmak istenilen adımlar engellenmeye çalışıldığını gördük, üzüldük, inÅŸallah bunu aÅŸarız. EreÄŸli’nin il olması bölgenin ayaÄŸa kalkması demektir.”

Komisyon vurgusu!
BBP Turabi Çelik:
“Bir komisyon kurup bir adım atamadık. Komisyonun kurulması lazım. Ä°ktidar partisi ister olsun olmasın ne karar verilirse o verilsin. En azından bir adım atmış oluruz. Halen daha bir toplantılarda bir adım atamadık.”

Timur: Oyalıyorlar
DSP Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Timur: "Allah göstermesin hazır elimizdeki ilçeyi kaybeder belde oluruz. Komisyon kurulacaksa kurulsun bu işi de uzatmayalım. Büyükşehir, bütünşehir bir aldatmacadır. Bizi oyalıyorlar gibi geliyor."

Civelek: Akıllı şeyler konuşalım
Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek:
"Kimse ile kavga etmeyeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceğiz. Eskiler şöyleymiş böyleymiş bunları konuşmayalım. Daha olumlu daha becerikli, akıllı şeyler konuşalım."

Tezel: Katkı istedik
Ereğli Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel:
"Belediye baÅŸkanımıza gittiÄŸimizde EreÄŸli, Alaplı esnaf odaları, sivil toplum örgütlerinin birlikte olduÄŸunu Kandilli, Ormanlı, Gülüç’ün Belediye BaÅŸkanlarının da katıldığını böyle bir birlikte aÄŸabeylik yapmak, toplumun en büyük seçilen temsilcisi olduÄŸunu söyledik, kendisinden katkı istedik. En azından temsilci göndermesinde fayda vardı.”

Uysal: Muhtarlar sıkıntıda
Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal:
“BüyükÅŸehir meselesinde köy muhtarlarının ciddi sıkıntı var. Köyün tüzel kiÅŸiliÄŸine ait olan bütün mallar, araziler, fındık bahçeleri, gelirleri hepsi otomatikmen büyükÅŸehir belediyesine devir oldukları için muhtarlar sıkıntıda.

Kılıç: Bazı şeyleri hazmedemiyorum
EreÄŸli Muhtarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Şükrü Kılıç: “Rozeti çıkarıp, dosyamızı hazırlayıp CHP, MHP, AK Parti ile birlik olarak Ankara’ya gidip dosyayı koyup, masaya vurup biz bunu istiyoruz diyoruz. 3 toplantıda da havanda su dövüyoruz. Toplanalım, dosya hazırlanalım, Ankara’ya gidelim gene geldik aynı yere. Bazı ÅŸeyleri hazmedemiyorum, EreÄŸli’de böl parçala yönet taktiÄŸi var. Bu olduÄŸu müddetçe de biz hiçbir yere varamayız.”

Karaoğlu: Bütünşehir tehlikeli sözlerdir
Kent Konseyi BaÅŸkan Vekili Yusuf KaraoÄŸlu:
"Bizim de kendimize göre çalışmalarımız var sonra paylaÅŸacağız. Ben ÅŸahsen 1989 yılında EreÄŸli’nin il olmasını isteyenlerin safındaydım. O saf kayboldu il olmayı kaybettik. Düşüncemiz deÄŸiÅŸmedi o gündür bugün EreÄŸli il olmalıdır. BüyükÅŸehir, bütünÅŸehir tehlikeli sözlerdir, EreÄŸli’yi avutma sözleri, kandırma sözleridir. BütünÅŸehir diye birÅŸey olmaz, bütün ekmek olur, bölersin çeyrek olur onun arkasından da çeyrek ÅŸehirler gelir. Buna karşı çıkmamız lazım.”

KOMÄ°SYON KURULACAK
Yol haritası belirlenmesi noktasında ortaya atılan fikirlerin ardından Kdz. EreÄŸli TSO BaÅŸkan Vekili Sertan Yalçın, içerisinde EreÄŸli ve Alaplı’nın esnaf odaları, ÅŸoförler odası, muhtarlar dernekleri, Kent Konseyleri’nin oluÅŸturacağı bir komisyon kurulması, kurulacak bu komisyona da baÅŸta siyasiler olmak üzere yöneticilerin tam destek vermesi kararı alındı.

-Katılım-
Toplantıya Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Kandilli Belediye Başkan Vekili Mustafa Erdem, AK Parti, CHP, MHP, DSP, BBP, Saadet Partisi İlçe Başkanları, Ereğli TSO yöneticileri, Ereğli ve Alaplı Şoförler Odası, Ereğli ve Alaplı Esnaf Kefalet Kooperatifi, Ereğli Ziraat Odası, Muhtarlar Dernekleri, Pazarcılar, Tekelciler Odası temsilcileri katıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
kızgın1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo