Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

4 BİN KİŞİYLE İFTAR

4 BİN KİŞİYLE İFTAR

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz Ereğli’de, belediyenin Kadir Gecesi kurduğu iftar sofralarında 4 bin kişinin birlikte oruç açtığı bildirildi.
Belediye Basın Bürosu’ndan yapılan Kadir Gecesi Özel Programına ilişkin yazılı açıklamaya göre; İnönü Parkı’nda kurulan sofralarda 4 bin kişi dua etti. İftarın ardından ise tasavvuf müziği ve semazen gösterisi gerçekleştirildi. İlçenin Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, burada yaptığı konuşmada, kurulan birlik ve beraberliğin bozulmamasını istedi.   Ramazan ayının ilk gününden itibaren 50 bin kişiye iftar verdiklerini belirten Uysal, şunları söyledi:
“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayını ve bu mübarek Kadir gecesini sizlerle birlikte yaşatan rabbime hamd ediyorum. Kadir gecenizi tebrik ediyorum. Kur’anın indirildiği bu mübarek gece, gök kubbenin, semaların kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede hep birlikte dua edeceğiz. Allah’ım sen affedicisin.  Afffetmeyi seversin, beni de, bizleri de affeyle. Allah’ım ilçemize, ülkemize, milletimize huzur ve barış ver, bütün sorunlarımızın çözümünde yardımcı ol. Bilmeden, farkında olmadan, fark etmeden, fark ettirilmeden birisinin kalbini kırdıysam, herhangi bir üzüntüye yol açtıysam, herhangi bir hizmeti aksattıysam Allah’ım beni affeyle."
KADİR GECESİ ÖZEL PROGRAMI
İftar programının ardından Belediye tarafından sahil kesimindeki Amfi Tiyatro’da Kadir Gecesi Özel Programı gerçekleştirildi. Tasavvuf müziğinin ardından, semazen gösterisinin gerçekleştirildiği gecede, belediye hocaları tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak dualar edildi.
Burada da konuşan Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçeye müjde verdiğini öne sürerek; “Sayın Erdoğan ‘Ereğli’nin milletvekili benim. Sorunlarınızı bizzat takip edeceğim’ dedi. Türkiye’de bin 398 tane ilçe belediyesi var. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı, dünya 5’den büyüktür diyen dünya lideri ilçemize geliyor ve bu sözleri sarf ediyor. Şehrim için rabbime sabaha kadar hamd etsem yeridir” dedi.
Program boyunca vatandaşlara belediye görevlileri tarafından çeşitli ikramlar gerçekleştirildi.

 

4 BİN KİŞİYLE İFTAR

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo