Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

390 asker için uğurlama töreni düzenlendi

390 asker için uğurlama töreni düzenlendi

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesi Belediyesi vatani görevini yapacak 390 asker için uÄŸurlama töreni düzenledi.


EreÄŸli Belediyesi Kültür Ä°ÅŸleri Müdürlüğü ile Kdz. EreÄŸli Muhtarlar DerneÄŸi iÅŸbirliÄŸinde Belediye Düğün Salonu’nda ’En Büyük Asker Bizim asker’ sloganı altında 98/1 tertip 390 asker adaylarını birliklerine dualarla uÄŸurlama töreni gerçekleÅŸtirildi.
Saygı duruÅŸu ve istiklal marşı okunması ile baÅŸlayan ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam eden programda Ä°lçe Müftüsü Recai Albayrak tarafından dua edildi. 98/1 tertip asker adayları adına bir konuÅŸma yapan Belediye Veteriner iÅŸleri müdürlüğü çalışanlarından veteriner Özgür CoÅŸkun, “Bugün ÅŸahsımın da dahil olduÄŸu Vatani görevini yapmak için can atan kardeÅŸlerimizi uÄŸurlamak için toplanmış olduÄŸumuz bu salonda söylemek isterim ki gerek Afrin’de gerekse de ülke sınırları içerisinde devletimize, milletimize, vatanımıza ve bayrağımıza karşı yapılan tüm hain giriÅŸimleri bozmak için gerekirse canımızı ortaya koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
Kdz. EreÄŸli Muhtarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Şükrü Kılıç’da yaptığı konuÅŸmada vatani görevini yapacak olan askerlere ÅŸimdiden hayırlı teskereler diledi. Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal da konuÅŸmasında dünyanın hiçbir ülkesinde kına yakarak, davul, zurna ve düğünlerle asker gönderilmediÄŸini anlatarak, "Askerlik, millete, bayraÄŸa ve vatana sevgidir. Sevgilerin aÅŸkların en güzelidir. Vatan, millet, bayrak sevgisi, sevgilerin en güzeli en kutsalıdır. Bugün sizler artık askere gidiyorsunuz. Ä°nÅŸallah askerliÄŸinizi hayırlısı ile bitirip hayırlısı ile teskerenizi alırsınız. Nöbet tutan, hudutlarda sınırlarımızı bekleyen tüm askerlerimize, polislerimize rabbim güç kuvvet versin. Sizler askere gidiyorsunuz ve artık adınız Mehmetçik. Ailelerinizi hiç merak etmeyin artık onlar bizlere emanet. Åžimdiden hepinize hayırlı teskereler diliyorum" diyerek asker adayları ve aileleriyle yakından ilgilendi.
Kdz. EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu ise yaptığı konuÅŸmada 1998/1 tertip askere gidecek gençlerin onurlu bir görev üstleneceklerini belirterek, "Hiç şüphe yok ki asker ocağı peygamber ocağıdır. Oraya giden insanlar o kutsal ocakta, asker, Mehmetçik olur. Vatanımızın, birlik, beraberliÄŸi ve bütünlüğü için her türlü kutsal deÄŸerimiz için millet, devlet, bayrağımız için sizler gerekirse çok aziz canınızı, kanınızı verecek ve ÅŸehit olacaksınız. Biz sizlerin saÄŸ salim buraya dönmenizi istiyoruz. Düşmana aman vermemenizi bekliyoruz. Sizler bizim gururumuz, onurumuzsunuz. Sizler giderken bize emanet ettiÄŸiniz aileleriniz, yakınlarınız bizlerin emaneti olarak rahat ve huzurlu bir ÅŸekilde yaÅŸamalarına devam edeceklerdir" diye konuÅŸtu. 
Konuşmaların ardından asker türküleri ve mehter marşlarıyla bir süre eğlenen Mehmetçiklerle protokolün toplu hatıra fotoğrafı çekimi yapıldı. Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından hazırlatılan içerisinde çeşitli ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu asker çantaları protokol üyeleri tarafından asker adaylarına verildi. 1998/1 tertip asker adayları düğün salonundan davul ve zurnalar eşliğinde uğurlandı.

Törene Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve eşi Sevim Uysal, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan vekili Deniz Piyade Albay Murat Türker, Askerlik Şube başkanı Jandarma Üst teğmen Bahri Yalçınkaya, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, yönetimi ve muhtarlar, Ereğli Müftüsü Recai Albayrak, bazı belediye meclis üyeleri ve diğer protokol üyeleri ile AK Parti Gençlik kolları yönetimi, askere gidecek gençler, anne-babaları ve yakınları katıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo