Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

300 BİN KİŞİYE HİZMET VERİLDİ

300 BİN KİŞİYE HİZMET VERİLDİ

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin son 2 yılda bin 428 olaya müdahale ettiğini bildirdi.

Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin Ereğli ve Alaplı ilçeleri ile bağlı köyler olmak üzere toplam 300 bin kişiye hizmet verdiğini söyledi.

Ekiplerin 2014’te 533, geçen yıl 837 ve 2016 yılının ilk çeyreÄŸinde de 58 olaya müdahale etiÄŸini ifade eden Uysal, şöyle konuÅŸtu:

"Trafik kazaları, bina yangını, araç, iÅŸ yeri ve fabrika, depo ve ev yangınları, orman yangınları, sel ve su baskınları, gibi yüzlerce olaya müdahale etmekle kalmayan itfaiye ekiplerimiz, ayrıca 182 adet kurtarma görevini üstlendi. Ekiplerimiz, son 2 yılda 143 kiÅŸiyi boÄŸulmaktan kurtardı. Kışla, Kepez ve Süleymanlar Mahallelerinde kurulan itfaiye istasyonlarında 24 saat tam donanımlı ekibimiz hasır beklemektedir. Her türlü olaya karşı sürekli hazır halde olan itfaiyemiz, eÄŸitim kapsamında 2 yıl içinde kamu binaları, okullar ve vatandaÅŸların yoÄŸun olduÄŸu yerlerde toplam 70 ayrı yerde yangın ve kurtarma tatbikatları gerçekleÅŸtirdi."

Düzenlenen gönüllü itfaiyecilik kurslarına 99’u bayan 181 kiÅŸinin tamamlayarak sertifika aldığını ifade eden Hüseyin Uysal, "YaÅŸanabilecek doÄŸal afetler olmak üzere ilk müdahale çok önemli. Halkımızı bu konuda bilinçlendiriyoruz. Gönüllü itfaiyecilik kurslarını doktor, öğretmen, mühendis, maden işçisi gibi çeÅŸitli branÅŸlardan vatandaÅŸlarımız da tamamladı" dedi.

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo