Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

30 KİŞİLİK EKİP YARALI 2 AVCIYI KURTARDI

30 KİŞİLİK EKİP YARALI 2 AVCIYI KURTARDI

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile Devrek Belediyesi Ä°tfaiye Müdürlüğü ve Arama Kurtarma EÄŸitim Merkezi (AKEM) ekipleri, arama kurtarma tatbikatı gerçekleÅŸtirdi.

Ä°l SaÄŸlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Zonguldak-Ankara karayolu Göldağı mevkisinde senaryo gereÄŸince sis ve soÄŸukta yaralanıp kaybolan iki avcının yaralandıkları ve kayboldukları ihbarı üzerine 112 Acil Servis, UMKE, itfaiye ve AKEM ekiplerinin bölgeye intikal ettiÄŸi belirtildi.

Yaralıların bulunduğu bölgeyi belirleyen 30 kişilik ekip, halat yardımıyla vadiye inerek yaralılara ulaştığı anlatılan açıklamada, ekiplerin, yaralıları ilk müdahalesinin ardından, halata bağlanan sedye aracılığıyla yukarı çıkardığı ve iki yaralının, daha sonra Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldığı kaydedildi.

Açıklamada, Ä°l SaÄŸlık Müdür Yardımcısı Emre KaraahmetoÄŸlu’nun ÅŸu ifadelerine yer verildi:

"Müdürlüğümüz bünyesinde acil ve olaÄŸan dışı durumlarda hizmet vermek amacıyla kurulmuÅŸ olan UMKE ekiplerinin her türlü durum ve koÅŸullarda hazırlıklı olabilmesi için belirli aralıklarla eÄŸitim kampı yapmaktadır. Üç gün boyunca aşırı sis, yaÄŸmur ve soÄŸuÄŸa raÄŸmen eÄŸitim senaryolarını gerçeÄŸi aratmayacak ÅŸekilde üstün gayret ve baÅŸarıyla gerçekleÅŸtirdik. Tatbikatımız boyunca emeÄŸi geçen Devrek Belediyesi Ä°tfaiye Müdürlüğü personeline ve AKEM ekiplerine  desteklerinden dolayı teÅŸekkür ediyorum."

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo