Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

3 dil bilen gurbetçi, dövme sanatını Ereğli’ye tanıtıyor…

3 dil bilen gurbetçi, dövme sanatını EreÄŸli’ye tanıtıyor…

İşçi olarak çalıştığı Almanya’dan memleketi Karadeniz EreÄŸli’ye dönüş yapan 3 dil bilen gurbetçi Serdar Morcu (32), ilçede açtığı ‘dövme’ dükkanı ile bu sanata karşı var olan ön yargıyı yıkacaklarını bildirdi.


Morcu, Akarca Mahallesi Kız Kapısı Caddesi’nde bir süre önce açtığı “Rüzgar 666 Tattoo” adlı iÅŸletmede EreÄŸli FM’e yaptığı açıklamada, Almanya’da dünyaca ünlü bir otomobil fabrikasında çalıştığını, 11 ay önce ise EreÄŸli’ye kesin dönüş yaptığını söyledi.
Rusça, Ä°ngilizce ve Almanya dillerini iyi bildiÄŸini, sahil bölgelerindeki illerden yüksek maaÅŸlarla iÅŸ teklifleri aldığını ancak EreÄŸli’ye dövme sanatını getirmek istediÄŸini belirterek ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:

Dövme sanatını EreÄŸli’ye duyurmak istiyor…
“Yurtdışından 11 ay önce kesin dönüş yaptım. Dövme sanatı olan merakım, yıllardır vardı. Almanya’da dövme iÅŸini yapan arkadaÅŸlarım vardı. Antalya’dan iÅŸ teklifleri aldım. Gittim görüştüm. Almanca, Ä°ngilizce ve Rusçam olduÄŸu için yüksek miktarlarda parada teklif ettiler. Ben orayı seçmedim çünkü memleketim EreÄŸli’yi seviyorum. Bunu için burada böyle bir ÅŸey yapmak istedik. Dövme sanatını EreÄŸli’ye duyurmak istedim.

Ön yargıyı yıkacaklar…
Dövme iyi bir sanattır. Bunu aynı ressamlar gibi düşünmek lazım. Vücut boyama fikrine her zaman bir önyargı ile bakılıyor. EreÄŸli’de de zamanından beri bu böyle. Dövmenin hiçbir zararı yoktur. Bu fikri yıkmak istiyoruz. Biz, ne yapıp ne edip bunu insanlara aktarıp bunun bir sanat olduÄŸunu anlatacağız. Bize anne ve babaları ile birlikte gelen 16 yaşında gençlerde var 70 yaşında gelen teyze ve amcalarımız da var. Geçenlerde, dövme yaptırmak isteyen 72 yaşında bir müşterimiz geldi. Çok memnun kaydığını söyledi.”

Türkiye’nin en iyilerinden 666’yı EreÄŸli’ye getirdi!..
Serdar Morcu, Türkiye’de, vücuda uyumlu boya maddelerinin bu iÅŸ için üretilen cerrahi metal cihazlarla insan vücudu üzerine iÅŸlenen motif ya da desen uygulayıcılar arasındaki en iyi sanatçılar arasında gösterilen ’666’ lakaplı sanatçı ile anlaÅŸtığını da belirterek şöyle dedi:
“Bu arkadaşımız Behzat namı diÄŸer 666’dır. Behzat’ı bulmak için Türkiye çapında bin 800 kilometre yol gittim. En son KaÅŸ’ta buldum, beraber çalışmak için anlaÅŸtık. Dövme sanatında ileri düzeyde olan Behzat, Türkiye genelinde ilk 5’e girebilecek kapasitededir. Beraber bir yola girdik ve EreÄŸli’ye sanatımızı duyuracağız.”

3 dil bilen gurbetçi, dövme sanatını EreÄŸli’ye tanıtıyor…

İşçi olarak çalıştığı Almanya’dan memleketi Karadeniz EreÄŸli’ye dönüş yapan 3 dil bilen gurbetçi Serdar Morcu (32), ilçede açtığı ‘dövme’ dükkanı ile bu sanata karşı var olan ön yargıyı yıkacaklarını bildirdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran3
şaşkın1
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo