Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle tören gerçekleÅŸtirildi.


Karadeniz EreÄŸli Kaymakamlığı ve EreÄŸli Belediyesi iÅŸbirliÄŸince düzenlenen tören, Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Törende, ilçedeki rehabilitasyon merkezleri adına Anıt’a çelenk bırakıldı. Ardından saygı duruÅŸunda bulunuldu, Ä°stiklal Marşı söylendi. Bu sırada, 10 Kasım’da 09.05’de olduÄŸu gibi araçlarını durdurarak saygı duruÅŸu vaziyetine geçen sürücüler ile sivil yurttaÅŸların olduÄŸu görüldü.
“KUSUR DEĞİL”
Uzman Fizyoterapist Seda AyaztaÅŸ, törende yaptığı konuÅŸmada, toplumun önemli bir kısmını engelli bireylerden oluÅŸtuÄŸunu söyledi. Engelli olmasının bir kusur olmadığını anımsatan AyaztaÅŸ, “engelli olmak üretime engel deÄŸildir, yeter ki fırsat verilsin. 3 Aralık, engelliler için eÄŸitimleri, bakımları, sosyal hayata katılımları, tedavileri yani yaÅŸama haklarına dair farkındalık yaratma günüdür” dedi.
Tören, konuşmasının ardından son buldu.
ETKÄ°LÄ°KLER SÃœRECEK
Öte yandan, gün içindeki kutlama etkinlikleri 13.00’de Gençlik Hizmetleri ve Spor Ä°lçe Müdürlüğü Spor Salonu’ndaki gösterilerle devam edecek. Saat 19.30’da ise Anadolu Otel’de Fiziksel Engelliler DerneÄŸi’nin geleneksel yemeÄŸi yer alıyor. 03 Aralık Pazar günü ise10.00-17.00 saatleri arasında 10 engelli ailesi, protokol tarafından evlerinde ziyaret edilecek.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo