Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

2 Hakim Hakkında Adli Kontrol Kararı Verildi

2 Hakim Hakkında Adli Kontrol Kararı Verildi

Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe giriÅŸimiyle ilgili soruÅŸturma kapsamında 1 tuÄŸgeneral, 1 tuÄŸamiral, 2 albay, 1 emniyet müdürü ile 24 hakim ve savcının tutuklandığını, 2 hakim hakkında adli kontrol kararı verildiÄŸini bildirdi.

Yağız, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca 15 Temmuz’da bir kısım askeri personelin darbe giriÅŸimine yönelik eylemleri nedeniyle TCK’nın 309, 311, 312, 313 ve 314. maddeleri uyarınca soruÅŸturma baÅŸlatılarak, şüphelilerin derhal yakalanması ve gözaltına alınması talimatı verildiÄŸini belirtti.

Yürütülen soruÅŸturma kapsamında ÅŸu ana kadar, FETÖ terör örgütüne mensup olduÄŸu deÄŸerlendirilen il merkezi ve mülhakatlarında görevli adli ve idari 37 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararının verildiÄŸini aktaran Yağız, 1 tuÄŸgeneral, 1 tuÄŸamiral, 2 albay, 1 emniyet müdürü ile 24 hakim ve savcının tutuklandığını, 2 hakim hakkında adli kontrol kararı verildiÄŸini ifade etti. Yağız, üç hakimin gözaltına alındığını, 8 hakim ve savcı hakkında ise yakalama kararı çıkartıldığını kaydetti. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo