Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

16 FETÖ şüphelisi hakkında hapis istemi

16 FETÖ şüphelisi hakkında hapis istemi

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


FETÖ/PDY terör örgütünün askeri mahrem yapılanmasına yönelik Düzce Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada yargılanan ve aralarında 3 mahrem imamın da olduÄŸu 16 şüpheli hakkında 7,5 yıldan 22,5 yıla kadar deÄŸiÅŸen hapis cezaları talep edildi. 
Düzce Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY'nin askeri mahrem yapılanma soruÅŸturması kapsamında hazırlanan iddianame, Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Ä°ddianameye göre örgüt, askeriyeyi en mahrem alan olarak görüyor. Örgüt gizlilik tedbirleri gereÄŸi her bir asker ile kod adı kullanarak haberleÅŸiyor. Her asker ile bir mahrem imam ilgileniyor. Mahrem imam sorumlu olduÄŸu asker ile görüşeceÄŸi zaman, tespit edilememek için sabit hatlardan veya ankesörlü telefonlardan arama yapıyor. 
Ankesörlü telefondan sadece toplantı yeri söyleniyor 
KonuÅŸmalar genelde çok kısa tutulup sadece toplantı yeri kararlaÅŸtırılıyor. Toplantılar ise birebir sadece asker ve mahrem imam tarafından gerçekleÅŸtiriliyor. Bu toplantıda aynı zamanda bir sonraki toplantı yeri de kararlaÅŸtırılıyor. EÄŸer bir aksilik çıkarsa, kararlaÅŸtıran zaman ve tarihte buluÅŸma gerçekleÅŸmezse, mahrem imam tekrar ankesörlü telefon veya sabit hattan arayıp yeri bildiriyor. Ä°ddianamede bir mahrem imamın birden fazla askerden sorumlu olabildiÄŸi ancak örgüt içerisinde askeri yapılanmada gizlilik nedeniyle en üst düzeyde olan mahrem imamı askeri örgüt mensubu diÄŸer kiÅŸilerin tanımasının mümkün olmadığı belirtildi. Mahrem imam tarafından düzenlenen toplantılar birebir yapıldığından her bir askerin yalnızca kendi baÄŸlı olduÄŸu mahrem imamı tanıyabildiÄŸi ifade edildi. Yapılanmada mahrem imamlara "öğretmen" ismi veriliyor. Mahrem imamların baÄŸlı bulunduÄŸu kiÅŸilere ise "müdür yardımcısı" deniliyor. Müdür yardımcılarının baÄŸlı olduÄŸu kiÅŸiye ise "müdür" deniliyor. 
Ä°ddianamede 3'ü mahrem imam olmak üzere toplam 16 şüpheli hakkında 7,5 yıldan 22,5 yıla kadar deÄŸiÅŸen hapis cezaları talep ediliyor. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

kızgın1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo