Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Zonguldak`ta, Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla panel düzenlendi.


BEÃœ Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlenen program saygı duruÅŸunun ardından Ä°stiklal Marşı’nın söylenmesi ile baÅŸladı. Açılış konuÅŸmasını yapan BEÃœ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, ÅŸunları söyledi:
“15 Temmuz ÅŸehitlerimiz dahil olmak üzere bu ülke için özgürlük için ÅŸehit düşmüş tüm ÅŸehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına baÅŸsaÄŸlığı diliyorum. 2016’da 15 Temmuz’da Türkiye için çok önemli olaylar oldu. Birçok ÅŸeyin de baÅŸlangıcı oldu. Siyaset bilimci, siyasi tarihçi olarak yıllarca anlattığımız bazı ÅŸeyler vardı. Hepinizin bildiÄŸi bir gelenek oluÅŸmuÅŸtu. Türkiye’de darbe olduÄŸu ve aralarda da birçok darbe teÅŸebbüsü ve planları olur.
Biz bu olayları anlatır, analiz ederken ve halkımızın buna karşı tepkisi nasıl oluyor bunları anlatırken birkaç ÅŸey söylüyordum. Bunlardan birisi de ‘Türkiye’de 10 yılda bir darbe teÅŸebbüsü olur, darbe olur. Büyük bir çoÄŸunluÄŸu baÅŸarılı ve askeri darbe olur. Ama bu darbeye karşı bizim milletimiz doÄŸrudan hemen tepki vermez. Bekler. Aradan bir süre geçer. Tekrar sivil hayata dönüldüğünde darbecilere öyle bir ders verir ki öyle bir sonucu ne darbeciler ne de kamuoyu bekliyordu.’ Darbeler ülkeyi 10 yıl 20 yıl geriye götürüyor ÅŸeklinde anlatıyorduk. Fakat 15 Temmuz’da bu deÄŸiÅŸti. Türk siyasal hayatının özelliklerinden birisi de bizde siyasal hareketler lidere baÄŸlıdır.
OlaÄŸanüstü dönemlerde lider çıkarır diyorduk. Batı’da olduÄŸu gibi 2 dönemde bir veya her dönem lider deÄŸiÅŸir o ülke yine eskisi gibi devam eder deÄŸil de bize has liderle devam eder diyorduk. 15 Temmuz gecesi bir ÅŸeyler olmaya baÅŸladı. O sırada ne yazık ki ben Türkiye’de deÄŸildim. Görevli olarak Ä°sviçre’de bulunuyorduk. Haberini hemen alamadım. TÃœBÄ°TAK’ta görevli arkadaşımız Ahmet Özyol’un ÅŸehit düştüğü haberini aldık. Kendisi bizim arkadaşımız. Allah rahmet eylesin. Bu bize öyle bir ders oldu ki bizim o anlattıklarımızı silip süpürdü.”
“Bütün tarihimiz boyunca en tehlikeli olanı FETÖ denen sapığın ABD’nin uÅŸaklığını yapmasıdır” 
Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ise, FETÖ’nün ABD’nin uÅŸaklığını yaptığına dikkat çekerek, “Sonra da gariban Anadolu çocuklarını terörist olarak büyütmesinden kaynaklı olarak yaÅŸadık. Dünyanın insafı yok. Uluslararası hukuk, evrensel hukuk deÄŸerleri uluslararası iliÅŸkilerdeki temel medeni, diplomatik, hukuksal veriler deÄŸerler hiçbir ÅŸey yok. Ä°ÅŸkenceci, insan hakları kavramlarını artık duyamıyoruz. Çünkü artık maske düştü. Büyük devletler bir olmuÅŸlar mazlumlara saldırıya geçmiÅŸler. Petrol, altın gibi Müslümanların yaÅŸadığı yerlere saldırıyor. Büyük bir sıkıntı dünyada aldı götürüyor.
Neredeyse zulmü, katilleri kanıksar duruma geldik. GeleceÄŸin en büyük aktörü çok nettir artık Türkiye’dir. Bu oyun bozuluyor, bozulacak. Türk cumhuriyetleri, Ä°slam ülkeleri artık Türkiye’yi lider bir devlet olarak hayaline, hedefine koymuÅŸ dua edip bekliyorlar. Emperyalistler aÅŸağılık adamlar, plan programlarını A, B, C ve Z’ye kadar planlarını hazırlıyorlar. Fakat artık o iÅŸ bitti. Tarihin en kritik, kırılma noktasını Türkiye yaÅŸanıyor. Artık eÅŸik aşıldı, ben buna yürekten inanıyorum. Uzun yıllar çok fena sömürüldük. Mustafa Kemal Atatürk’ün milli ve dik duruÅŸu Atatürk’ün ölümüyle bitti. Åžimdi yeniden kendi kimliÄŸimize aslımıza ve asaletimize dönüyoruz. Allah’ın izniyle bundan sonra büyük adımlarla devleÅŸerek yürümemize devam ediyoruz” diye konuÅŸtu. 

“15 Temmuz çok büyük bir destandır” 
Yıldırım Beyazıt Ãœniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kudret Bülbül ise 15 Temmuz’un bir destan olduÄŸuna vurgu yaptı. Bülbül, “O günü anlatırken bir kez daha çok yakından hissediyorum. On binlerce insan bir tek bomba bırakılsa belki hiçbirimiz kalmayacağız. Ama bir tek Allah’ın kulu kenara çekilip kaçmaz mı korkmaz mı? Allah o gün herkesin gönlünden korkuyu aldı. Bu açık ve net bir ÅŸekilde tarihtir. Çok büyük bir destandır.
Ordumuzun içerisindeki hainler nasıl deÄŸiÅŸip dönüşmüşler, nasıl yeni bir ÅŸekle bürünmüşler ki tarihte baÅŸka örneÄŸi olmayacak ÅŸekilde kendi milletinin üzerine yürüdüler. Tankıyla, topuyla kendi meclisi bombalanan ülke konumuna düşürüldü Türkiye. Bize kendilerinin inandığı bir dünya hegemonyası oluÅŸturmak. O yüzden liderlerine 'kainat imamı' diyorlar. O yüzden uluslararası duruÅŸmalarda altını tekrar tekrar çizelim FETÖ sadece Türkiye için tehlike deÄŸildir. Türkiye devletiyle toplumuyla bu mekanizmayı artık çözmüştür” dedi. 
“Bizim kutsallarımızı aldılar, güzelce kendileri iÅŸlediler ve yine bize karşı kullandılar” 
Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez BirliÄŸi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ise Ä°slam coÄŸrafyasının zaaflarından yararlanılarak bu zaafların projeler ile hazırlanılıp yeniden Ä°slam coÄŸrafyasının karşısına çıkartıldığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: 
“Bugün olan bir ÅŸey özellikle de sosyal bir olaysa toplumda kimi ilgilendiriyorsa bir kere sebebi dün deÄŸildir. Daha önceki aylar yıllar belki birkaç yüzyıl da geçmiÅŸi vardır. Bir kere bunu görmemiz lazım. 15 Temmuz’u anlamak için de iÅŸte bu birkaç onlarca yılın da öncesine inmemiz lazım. Bana kalırsa iÅŸin temel yanlışlığı bizim Türk modernleÅŸmesi dediÄŸimiz ve pek çok yazarın çizerin, akademisyenin farklı boyutuyla incelediÄŸi bu Türk modernleÅŸmesinin Türkiye’deki anlaşılmasından ve uygulanmasından kaynaklanan temel problem var. Bunun için de pozitivist kültürün de bu modernleÅŸme sürecine nasıl etki ettiÄŸini incelememiz gerekiyor.
Bu cemaat yapılanması dediÄŸimiz ÅŸey gökten zembille inmiyor. Bunun bir hayat bulması için bir yerden destek alması lazım. Cemaat yapılanmasının desteklenmesi konusunda iki temel desteÄŸe ihtiyacı var. Ya her ikisinden birinin desteÄŸini ya da her ikisinin desteÄŸini almak zorunda. Ya bizzat devlet tüzel kiÅŸiliÄŸi tarafından veya dışarıdaki devletler tarafından desteklenmesi lazım oluÅŸtururken ve sonrasında, devlet yasaklasa bile millet tarafından destek görmesi lazım. Veya hem devlet tarafından hem de millet tarafından destek görürse alır başını gider. Biz kendi coÄŸrafyamızda böyle bir süreç yaÅŸadık. Türkiye öyle bir coÄŸrafyada bulunuyor ki bu coÄŸrafyada zaten 'Türkiye Türklere bırakılacak kadar önemsiz bir ülke deÄŸil.' Mutlaka müdahale edilmesi, kontrol edilmesi gereken bir yer. Her türlü yöntemin kullanılarak kontrol edilmesi gerekiyor. Bunlar bu coÄŸrafyayı sadece Türkiye deÄŸil tüm Ä°slam coÄŸrafyasını yüzyıllarca araÅŸtırmalara tabi tuttular. Geldiler; burada bizim gibi oldular. Bizden biri olarak onlarca yıl yaÅŸadılar. ‘Görevim bitti’ dediler. Adam Londra’da, raporları yazdı. Sonra biz onu ‘Bir casusun hayat hikayesi’ diye gidip de Anadolu veya OrtadoÄŸu’da ne yaptığını onlarca yıl yüzlerce yıl sonra adamın hayatının anılarını okuyarak anlıyoruz. Ama bunlar bunu yüzyıllarca yıl yaptılar. Ve bizim zaaflarımızı kullandılar. Bizim Ä°slam toplumlarının ortak kültürel yapılarının oluÅŸturduÄŸu zaafları kullandılar. Bu noktalarda bir takım ortak kontrol mekanizmaları geliÅŸtirmeye çalıştılar.
Siz bir ülkeyi işgal edebilirsiniz. Askerinizi gönderebilirsiniz, ordunuzla askerlerinizle işgal edebilirsiniz. Ama daha kolayı varken ne diye ben külfete katlanayım ki. Benim askerim olup da benim askerim olduğunun farkında olmayan benim casusum olup da casusum olduğunun farkında olmayan yapılan da oluşturma imkanı varsa ki var yaptılar bunu. Genel anlamda bu coğrafyanın bu zaaf noktalarını aldılar çalıştılar proje haline döktüler ve bizim karşımıza çıkarttılar. Bir başka örnek, Kesnizani tarikatı diye bir tarikat var.
Devletin içerisine çöreklenmiÅŸ, Saddam’ın eÅŸi dahil. Irak silahlı kuvvetleri genelkurmay baÅŸkanı dahil, ordunun önde gelenleri dahil hepsi bu tarikatın üyesi. Tarikat lideri bir talimat verdi, ABD askerlerine direnmenin haram olduÄŸunu söyledi, herkes silahları döndürdü. Hani hatırlıyorsunuz deÄŸil mi birisi (Fetullah Gülen) açıklama yaptı ‘Bu haçlılar iyidir. Onlar ülkeleri iÅŸgal ettikleri zaman sizin karınıza kızınıza sarkmazlar’ dedi. Aynı mantık. Ve Irak’ta neredeyse hemen hemen hiçbir mermi atılmadan Irak iÅŸgal ediliyor. Bizim kutsallarımızı aldılar, güzelce kendileri iÅŸlediler ve yine bize karşı kullandılar.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
kızgın1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo