Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

15 Temmuz canlandırıldı!

15 Temmuz canlandırıldı!

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde, 15 Temmuz Åžehitleri Ä°mam Hatip Ortaokulu tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinliÄŸi gerçekleÅŸtirildi.


15 Temmuz Åžehitleri Ä°mam Hatip Ortaokulu Spor Salonu’nda ki etkinlikte saygı duruÅŸunda bulunuldu, Ä°stiklal Marşı söylendi. 10. sınıf öğrencisi Tayyip Altay, ÅŸehitler için Kur’an-ı Kerim okudu.
“O gece 250 ÅŸehidimiz oldu”
EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, burada yaptığı konuÅŸmada, kalkışmanın CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın ve halkın dik duruÅŸu sayesinde önlendiÄŸini söyledi. YaÅŸanan ÅŸiddetli çatışmalarda ÅŸehitler verildiÄŸini hatırlatan Uysal, şöyle dedi:
“O gece 250 ÅŸehidimiz oldu. O gece 2193 gazimiz oldu. Elinde bayraklarla demokrasi tutan, sokaklara çıkan 80 milyonu tebrik ediyor şükranlarımı sunuyorum. Karadeniz EreÄŸli’de nöbete gelenler, evlerinde dua edenler vardı. Sizin bu heyecanınız varken, bu ülkeye darbe deÄŸil, düşüncesinin bile geleceÄŸini zannetmiyorum.”
İnanç ve kararlılık vurgusu
Ereğli Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ise 15 Temmuz gecesi yaşana darbe girişimini kurtuluş savaşındaki birlik ve beraberliği göstererek önlediğine vurgu yaptığı konuşmasında, şu sözlerle konuştu:
“Söz konusu vatansa gerisi teferruattır anlayışıyla yaÅŸayan bir millet olarak bir sene evvel, dış güçlerin siyasi emellerine alet olmuÅŸ bir gruba karşı derin bir inanç ve kararlılık göstermiÅŸ olduk. Çok şükür büyük bir tehlikeyi milletimiz bertaraf ederek, kurtuluÅŸ savaşında gösterdiÄŸi milli birlik ve beraberliÄŸi tekrar tüm dünyaya aynı kararlılıkla göstermiÅŸ oldu.”
15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hüseyin Özen de milleti milletin silahı ile vuran hainleri asla unutmayacaklarını ifade etti.
EtkinliÄŸi izleyen öğrenciler zaman tekbirler getirip “Åžehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı. 15 Temmuz gecesini anlatan ÅŸiir ve yazılar okuyan öğrenciler, drama gösterisi sundu. Etkinlik çerçevesinde ayrıca okulda 15 Temmuz sergisi açıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük7
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo